RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Şubat 2014, Pazar 15:35:07 tarihnde eklendi. 1848 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İbrahim Yağan vb. Üzerine

ABHAZYA SAVAŞI KAHRAMANI (!) İBRAHİM YAĞAN İLE ABHAZ VE OSET KATİLİ MİHAİL SAAKAŞVİLİ, BİRLİKTE POZ VEREREK TARİHE İMZA ATTILAR
İbrahim Yağan vb. Üzerine Fatih Atan (A’tanba)


16/02/2014. Değerli okuyucular, 14 Şubat 2014 günü İnternet sayfalarında birkaç fotoğraf düştü, bu fotoğraflardan birisi çok ilgi çekti ve alt yazılarda bu fotoğraflar hakkında yorumlar gırla gidiyor. Ancak, Çerkesya (!) hakkında atıp tutanlar, ulvi yazılar yazanlar, nutku tutulmuş insanlar gibi suskunlar.


Fotoğraflarda, 14 Şubat 2014 Tarihinde Jamestown Vakfı tarafından Washington'da düzenlenen "Sochi Olimpiyatları Sonrasında Rusya ve Kuzey Kafkasya" konulu toplantıya katılan Gürcistan eski devlet başkanı, Abhaz ve Oset Kasabı Mihail Saakaşvili ve Abhazya Kurtuluş Savaşı Kahramanı (!) İbrahim Yağan yan yana görülüyorlar.


Hele hele fotoğrafların birisinde Saakaşvili, Yağan’ın omzuna kolunu dolayarak “ben senin efendinim” tavrı ile tarihe geçirilen bir an yakalanmış.


Bu fotoğraf karesi, yıllardan beridir vurgulamış olduğum “İÇİMİZDEKİLER” tanımının tarihe geçiş anıdır.


Bu buluşma ile ilgili ön haber, 5 Şubat 2014 Tarihinde “Cherkessia Net” İnternet sitesinde yayınlandı, konuşmacı kişiler arasında Saakaşvili ve İbrahim Yağan’ın isimleri belirtilmesine rağmen, “Yurtsever (!) site haberinde İbrahim Yağan’ın isminden söz edilmemektedir. (Bknz:  http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6083 )


Bitmedi, altta alıntı yapılan Jamestown Vakfı İnternet Haberinde son konuşmacı olarak İbrahim Yağan’ın ismi net olarak belirtilmektedir. Mihail Saakaşvili ilk konuşmacı, son konuşmacı İbrahim Yağan olarak belirtiliyor.


Yine bitmedi, İbrahim Yağan’ın tanıtım yazısında, Abhazya Kurtuluş Savaşı Kahramanı İbrahim Yağan’dan tek söz edilememekte, Kabardey – Balkar’da yaşayan önemli bir Çerkes (!) Aktivist, at yetiştiricisi, Suhum Hukuk Fakültesi mezunu olarak söz edilmektedir. Bu konu hakkında da “Çerkessia Yurtseverleri”nden “TIK” yok. (Bknz: http://www.eventbrite.com/e/russia-the-north-caucasus-after-the-sochi-olympics-tickets-9522318511 )


Değerli okuyucular, bir deyim vardır ve gerçekten de doğrudur “Güneş Balçıkla Sıvanmaz”, günümüz koşullarında gerçekler bir biçimde ortaya çıkmaktadır.


Kendilerini “Çerkesya (!) Yurtseveri” olarak nitelendiren ve birkaç yıldır, Kuzey Kafkasya Diaspora gençlerini Rusya Büyükelçilikleri önünde toplayan yapıların, destekleri nereden aldıklarını ortaya çıkaran bir fotoğraf.


Bu tür yapılar, günümüz koşullarında Kuzey – Kafkasya Diasporasının yoğun olarak yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşanan “yalanlar” gibi “Tuzla Buz Oldu”.

 

Utanırlar mı acaba!


Kendilerini “Çerkes” (!) olarak nitelendiren derneklerin toplandığı “Kafkas Dernekleri Federasyonu” Resmi İnternet sitesinde zaten bu konular hakkında bir söz edilmemekte, başkanı ise “Çerkes Soykırımı (!) ve Sochi Olimpiyatlarının protesto edebilmek için haber kanalları ve gazetelere demeçler vermektedir. Genel de de “Türk – İslam” İdeolojisinin, AKP iktidarının güdümündeki medya organlarında boy göstermektedir.


Abhaz Diasporasının sözcüsü olduğunu belirten Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetimi ise başka dünyalarda yaşamakta onlarda “Türki Cumhuriyetlere, Türk Dünyasına” hitap ettiklerini belirten “Türkiye Gazeteciler Federasyonu” ile ne olduğu anlaşılamayan ilişkiye giriyor.


Abhaz – Fed Başkanı Abhaz Ulusu tarafından anlaşılamayan, "Kendilerini, ülkede “Çerkes” olarak tanımlanan ve 1864 yılından itibaren zorunlu göçe tabi tutulmuş Kuzey Kafkas kökenli bir grubun üyeleri” olarak belirten açıklamalarda bulunuyor. Ve bu Gazeteciler Federasyonu’nu Abhazya Cumhuriyeti’ne götürmeyi planlıyor.


Abhaz Diasporası’nda birlik ve beraberliği oluşturma çalışmaları yapması gerekirken, Abhaz – Fed’i yok varsayan KAFFED vd. organizasyonlarla birlikte çalışma mesajları veriyor. (Özellikle, Çerkes Soykırımı’nı kabul eden KAFFED vd. kurumlarla ortak 21 Mayıs eylem yapma çağrıları yapıyor)


Abhaz – Fed Onur Kuruluda kendi yapılanmasını daha oturtamadan, diğer Kafkas Dernek Federasyonları ile Konfederasyon oluşturma önerisinde bulunuyor.


İşte Diasporadaki bu hengame içerisinde, Mihail Saakaşvili ve İbrahim Yağan’ın fotoğrafları gündeme bir “BOMBA” gibi düştü.


“Akla – Kara” belli oldu.


Yani “Gri” tonlar yok oldu.


Bu sadece Diaspora’yı sarsmadı, Abhazya ve tüm Kuzey Kafkasya’yı da sarstı. Özellikle Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında birlikte mücadele verdiği savaşçıların İbrahim Yağan hakkında söylediklerini okumak yeterlidir.   


Değerli okuyucular, İbrahim Yağan hakkında, Abhazyam.com sayfalarında yazmış olduğum yazılar bulunmaktadır. Kendisine Temmuz 2011’de yapılan saldırıyı kınayan bir haber yazım bulunmaktadır. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/1934/ibrahim-yagana-saldiri.html )


İbrahim Yağan, Gürcistan’da, Abhazya’ya yasa dışı yollardan gidenlerin tutuklanacağını belirten bir ceza yasası olmasına rağmen 2012 yılında Gürcistan’a gitti, orada “Gürcü ve Adıgeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden memnunluk duyuyorum” açıklamalarında bulundu. (Bknz: http://www.cerkes.org.tr/ibrahim-yagan-gurcistandaydi?page=5 )


Süreç içerisinde İbrahim Yağan’ın Tiflis’e giderek “Çerkes Derneği”nin açılışına, Jamestown Vakfı tarafından organize edilen ve Anaklia’da (Abhazya Cumhuriyeti sınırında) Çerkes Soykırımı Anıtı’nın açılması törenlerine katılmasını ciddi olarak eleştiren yazılar da yazdım.


“Jamestown Yurtseverleri” adı altında yazmış olduğum yazının bir bölümünde “…Artık Gürcistan’a karşı mücadele eden birlik içerisinde özellikle Adıge Diasporası’nda Abhaz ulusu ve Diasporası ile ilgili anti propaganda çalışmaları yapıldı,


Jamestown Vakfı ve Gürcistan Cumhuriyeti tarafından birlikte Tiflis’te toplantılar düzenlendi, Adıge Diasporası ve Kuzey Kafkasya’dan bu toplantılara insanlarda katıldı.


O dönemde bu tür toplantılara “Çekingen” bir biçimde katılan Adıgeler, Gürcistan’ın “Soykırımı” kabul etmesi ile bu sefer Gürcistan’ın da desteği ile Türkiye’de soykırım ile ilgili toplantılar düzenlemeye başladılar. Hatta artık isimlerini de açıklayarak Gürcistan ile birlikte Rusya Federasyonu’na karşı, mücadele ettiklerini açıklamaya başladılar.


Son olarak, Kabardey’den Abhazya Kurtuluş Savaşı’na katılarak “Savaş Kahramanı” ödülü alan İbrahim Yağan gibi kişilerde Gürcistan’a giderek desteklerini belirten açıklamalarda bulundular…”
vurgulamasında bulunmuştum. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/2794/jamestown-yurtseverleri.html )


Jamestown Vakfı özelinde ABD ve AB Fonları ile semizlenen, Çerkesya Yurtseverleri, Çerkes İnisiyatif Hareketi, Abhazya’nın Dostları, Kuzey Kafkas Dernekleri Federasyonu vd. Diaspora kurumları tarafından, olmayan “Çerkes ulusu” ve “Çerkesya” hayalinin peşinden Kuzey Kafkasya’da “Çerkes – İslam” (Çerkesya) İmparatorluğu yaratılmaya çalışılıyor.


Abhazya Cumhuriyeti’nde de bu hayalin gerçekleştirilmesi için alt yapılar oluşturulmaya çalışılıyor. 


Bu konuyu açıklayan birçok yazı yazdım, son yazmış olduğum “Anaklia Sazanları” yazımın başlangıcında. “Değerli okuyucular 21 Mayıs anmalarına asıl damga Gürcistan’ın Abhazya sınırında bulunan Anaklia sahilinde “Jamestown – Çerkes Soykırım Anıtı” açılışında vuruldu.


Abhaz ve Kuzey Kafkasya halkları bu açılış törenini ve katılımcılarını hiçbir zaman için unutmayacaktır.


Gürcistan’ın, Pentagon koridorlarında gündeme konulan ve “Jamestown – Çerkes (!) Soykırım Anıtı” açılışı ile bir aşaması gerçekleştirilen plan, Kafkas Diasporası ve Kuzey Kafkasya’dan katılan “Piyonlar” ile 2014 “Sochi Kış Olimpiyatları” açılışına kadar çeşitli etkinlikler ile sürecek…”
vurgulamasında bulunmuşum. (Bknz: http://www.abhazyam.com/kose-yazisi/266/anaklia-sazanlari.html )


Değerli okuyucular, İbrahim Yağan, Abhaz ulusu ve Kuzey Kafkasya halkları arasında en büyük ceza olan “SOSYAL YALNIZLIK” cezasına çarptırılarak, aşağılanarak, toplum içerisine giremeyecek duruma düşürülecektir.


Bundan hiç şüpheniz olmasın!


Ancak, yukarıda İbrahim Yağan için belirtmiş olduğum “Sosyal Yalnızlık” cezasından; Abhazya Cumhuriyetini Gürcistan ile “Federasyon” kurması konusunda zorlamaya çalışanlar, Suhum’dan yazmış oldukları haberleri Tiflis’ten yazmış gibi gösterenler, Abhaz ulusunu “Çerkes” (!) olarak tanıtanlar, Kuzey Kafkasya Halklarını, olmayan “Çerkes Ulusu” ve “Çerkesya” hayali peşinde koşturanlar, “Türk – İslam” ve “Çerkes – İslam” İdeolojisini yaymaya çalışanlar, Jamestown Vakfı peşinde koşan yurtseverler (!), Türkiye’deki çeşitli dini ve ırkçı cemaatlerin Abhazya’da temsilciliğini yapanlar, Güney Osetya Savaşı öncesinde Gürcistan’da askeri havaaalanı inşaatında çalışarak binlerce Sivil Osewt insanının ölümüne katkıda bulunan Abhaz ve Kuzey Kafkas kökenliler, Sochi Olimpiyatları inşaatından rant elde eden ancak boykot çağrısı yapanlar, Abhaz ulusu ve Diasporasının birliğini engellemeye çalışanlar, vd. nasiplerini alacaklardır.


www.abhazyam.com      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.