RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mart 2024, Salı 11:38:44 tarihnde eklendi. 105 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kiev’in Tiflis Israrı Sürüyor!

UKRAYNA, GÜRCİSTAN’A RUSYA İLE OLAN HAVA ULAŞIMINI KAPATMASINI VE MİHAİL SAAKASHVİLİ’NİN SERBEST BIRAKILMASI TALEBİNDE BULUNDU!
Kiev’in Tiflis Israrı Sürüyor!

12/04/2024. Kiev. 12 Mart 2024. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Ukrayna Verhovny Rada’da bulunan Halkın Hizmetkarı Gurubu Başkanı David Arakhamia, İnstagram Kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ile ilişkileri yeniden oluşturulması için Gürcistan'ın bazı koşulları yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Yüksek Parlemento Milletvekili Arakhamia’ya göre,Kiev ve Tiflis arasında ki ikili ilişkilerin normalleştirilmesi için Gürcü tarafının Rusya ile hava trafiğini durdurması, eski Gürcistan devlet başkanı ve Ukraynalı siyasetçi Mihail Saakaşvili'yi serbest bırakması ve Rusya'nın ambargolardan kaçmasına yardım etmemesi gerekiyor.

Arakhamia, “O zaman ilişkilerin normalleşmesi kolayca gerçekleşecektir” dedi.

Regnum Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Gürcistan'ın Kiev'in dostane olmayan adımlarını eleştiren açıklamaları, özellikle Ukrayna'daki olaylar karşısında Gürcü tarafının kendisine olan saygısını bir miktar koruduğunu gösteriyor. Bu açıklama, Gürcistan hükümetinin konu ile ilgili açıklaması hakkında yorum yapan siyaset bilimci, Barışı Sağlama Girişimleri ve Savaş Araştırmaları Enstitüsü müdürü, Rusya Federasyonu Hükümeti bünyesinde bulunan Finans Üniversitesi uzmanı Denis Denisov tarafından belirtildi.

Gürcistan hükümeti, Ukraynalı yetkililerin dostane olmayan davranışlarından duyduğu endişeyi dile getiren açıklamalarda bulunmuştu. Gürcistan'ın iki yıldır Ukrayna ile dayanışma içinde olduğu, ancak Brüksel ve Berlin'deki Ukrayna heyetinin bir parçası olarak süren davalar nedeniyle bir dizi suçtan dolayı anavatanında gıyaben hüküm giyen eski Gürcistan Adalet Bakanı Zurab Adeişvili'nin Kiev ziyareti sonrasında bu tutumun kınamak zorunda kaldığı kaydedildi. 

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi'nin, Gürcistan toprakları üzerinden Ukrayna'dan Rusya'ya patlayıcı taşıyan bir arabanın yakalanmasına ilişkin raporu hakkında yapmış olduğu açıklamada, Kiev yönetiminin Gürcistan üzerinden Rusya'ya karşı ikinci bir cephe açmayı planladığını söylemişti. Başbakan, bu olayların Ukrayna'nın Gürcistan'ı Rusya’ya karşı savaşa sürükleme niyetinin vurgulanmasından emin olduğunu söylemişti.

(Not: Abhazyam.com olarak Türkiye Sarp sınır Kapsını geçtiklten sonra, Gürcistan İstihbaratı tarafından içerisinde bomba techizatı yüklü Ukrayna plakalı minibüsün yakalandığı haberi, siz değerli okurlarımızla buluşturmuş ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına, bu konu hakkında soru yöneltilmişti, ama bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamamıştı. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/7321/sarp-sinir-kapisinda-neler-oluyor.html )

Kaynak: https://regnum.ru/news/3873298

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.