RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Şubat 2024, Salı 14:25:40 tarihnde eklendi. 256 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sarp Sınır Kapısı’nda Neler Oluyor!

UKRAYNA YÖNETİMİ, SARP SINIR KAPISINDAN GÜRCİSTAN’A GEÇİRİLEREK RUSYA’YA GÖTÜRÜLECEĞİ İDDİA EDİLEN PATLAYICI YÜKLÜ ARAÇ KONUSUNDA HERHANGİ BİR KATILIMININ BULUNMADIĞINI AÇIKLADI!
Sarp Sınır Kapısı’nda Neler Oluyor!

06/02/2024. Tiflis. 06 Şubat 2024. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcistan'daki Ukrayna Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi'nin Odessa'dan Rusya topraklarına patlayıcı madde götürülme girişimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamaya karşılık olarak yanıt verdi.

Ukrayna Büyükelçiliği tarafından  6 Şubat'ta yapılan açıklamada Ukrayna tarafının olaya karıştığını kabul etmedi ve özellikle Ukrayna vatandaşlarının olaya katılımına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Büyükelçiliğin Telegram kanalı«Страна. UA» yaptığı açıklamada , “Olayın tüm koşullarını kapsamlı bir biçimde açıklığa kavuşturmak ve gerçek organizatörleri belirlemek için Gürcistan'ın yetkili makamlarıyla yapıcı etkileşime hazır olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Regnum Haber ajansı’nın bildirdiğine göre,, patlayıcılar Ocak ayında Odessa'dan Gürcistan'a bir Ukrayna vatandaşının minibüsüyle Sarp kontrol noktasından giriş yaparak getirildi. Yakalanan patlayıcı malzemeler, elektrikli fünyeler ve zamanlayıcılarla etkinleştirilen askeri sınıf S-4 plastik patlayıcılar da dahil olmak üzere çeşitli patlayıcı türlerinden oluşuyordu. Gürcistan özel servis yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, bu malzemeleri gönderenlerin ülke topraklarına terör saldırıları planladıklarını göz ardı edilmedi. Devlet güvenlik teşkilatının açıklığa kavuşturduğu bilgilere göre, kaçakçılık girişiminin arkasında Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekili Andrei Sharashidze bulunuyor. Gürcistan olayla ilgili Kiev'e tam bilgi verdi ancak Ukrayna tarafı sessiz kaldı ve herhangi bir yanıt vermedi.

Kaynak: https://regnum.ru/news/3864596

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.