RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Mart 2023, Cumartesi 09:55:28 tarihnde eklendi. 155 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Güvenlik Önlemleri Artırılıyor!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE, GÜRCİSTAN’DA YAŞANAN OLAYLAR NEDENİYLE GÜVENLİK GÜÇLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI!
Abhazya’da Güvenlik Önlemleri Artırılıyor!

11/03/2023. Tiflis. 10 Mart 2023. REGNUM. Fotoğraf: Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Devlet Başkanlığı basın servisi tarafından 10 Mart tarihinde verilen bilgiye göre, Gürcistan'da son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Abhazya Cumhuriyeti’nde güvenlik güçleri personeli hızlandırılmış bir çalışma sistemine göre çalışacak.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya, Devlet Güvenliğini Koruma Servisi Başkanı Dmitry Dbar ve Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Robert Kiut ile bir çalışma toplantısı düzenledi.

 

Aslan Bjaniya toplantı sırasında yaptığı konuşmada, ülkenin iç ve dış tehditlere karşı güvenilir bir şekilde korunmasına ilişkin çok çeşitli konuların Abhazya'nın güvenlik organlarının çalışma alanına girdiğini vurguladı.

 

Toplantının sonuçlarını özetleyen Bjaniya, Dbar ve Kiut'a komşu Gürcistan'da meydana gelen olaylar ışığında güvenlik güçleri personelini güçlendirilmiş bir çalışma rejimine geçmeleri talimatını verdi.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ayı gün içerisinde, ülke içerisinde seferberlik hazırlığını artırmaya yönelik önlemlerin uygulanmasına ilişkin bir toplantı düzenledi.

 

Bilindiği üzere, 7-8 Mart'ta Tiflis'in merkezindeki parlamento binasının yakınında düzenlenen eylemlerde protestocuların Abhazya'nın Gürcistan'a iadesini talep etmişlerdi. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/7154/tifliste-suhum-tskhinval-sesleri.html )

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/world/3788055.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.