RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mart 2023, Cuma 10:30:12 tarihnde eklendi. 191 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiflis’te, Suhum – Tskhinval Sesleri!

GÜRCİSTAN’IN BAŞŞEHRİ TİFLİS’TE DÜZENLENEN PROTESTO EYLEMİNDE, SUHUM VE TSKHİNVAL’İN GÜRCİSTAN’A GERİ ALINMASI ÇAĞRISI YAPILDI!
Tiflis’te, Suhum – Tskhinval Sesleri!

10/03/2023. Tiflis. 10 Mart 2023. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Gürcü televizyon kanalları tarafından 10 Mart tarihli haberlerine göre, Tiflis'in merkezinde toplanan Gürcü muhalefeti Abhazya'nın Gürcistan'a iadesini talep ettiler.

 

Mitingdeki Gürcü muhalefeti, aşırı Rus düşmanlığını sürekli ve mümkün olan her şekilde gösteriyor. Temelde mevcut Gürcü hükümetini “Rus Yanlısı” olarak nitelendiriyorlar. Ayrıca, parlamento çoğunluğunun kabul etmeye çalıştığı yabancı ajanlarla ilgili yasa tasarılarını da “Rusya Destekçisi” olarak görüyorlar.

 

Protestocular Rustaveli Bulvarı'nda düzenlemiş oldukları protesto eyleminde, Rus bayrağını yaktılar ve ardından yüksek sesle “Suhum! Suhum!”, diye bağırdılar ve “İsyancı Abhazya”nın Gürcü devletine iadesini talep ettiler. (Protstocular, aynı zamanda Tshinval! Tskhinval! Diye de bağırdılar ve Güney Osetya’nın da geri alınmasını istediler – abhazyam.com)

 

Bilindiği üzere Abhazya Cumhuriyeti 1992-1993 savaşı sırasında fiilen Gürcistan'dan ayrıldı. 2008 yılında Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdı. Ayrıca 2008'de Abhazya'nın bağımsızlığı Nikaragua, 2009'da Venezuela, Nauru ve 2018'de Suriye tarafından tanındı.

 

Kaynak: https://regnum.ru/news/world/3787740.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.