RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Şubat 2022, Çarşamba 20:26:57 tarihnde eklendi. 99 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saakashvili’den, Lukashenko Açıklaması!

MİHAİL SAAKASHVİLİ “ALEKSANDR LUKASHENKO İLE LONDRA’DA GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK. BANA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMAYACAĞINI SÖYLEDİ!”
Saakashvili’den, Lukashenko Açıklaması!

09/02/2022. Tiflis. O8 Ocak 2022. RIA Novosti. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Eski Gürcistan devlet başkanı Mihail Saakashvili, Tiflis mahkemesinde yaptığı konuşmada, ülkeyi yönettiği yıllarda Londra'da Belarus devlet başkanı Aleksandr Lukashenko ile gizlice görüştüğünü, buna bağlı olarak bana Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımayacağını söyledi.

 

Daha önce Lukashenka, "Solovyov Live" YouTube kanalı için gazeteci Vladimir Solovyov ile yaptığı röportajda, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının tanınmasını dışlamadığını söylemişti. Bu konuşma sonrasında Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gürcistan ile Belarus arasındaki ikili ilişkilerin gündeminde Abhazya ve Güney Osetya'nın tanınması konusunun bulunmadığını belirtildi.

 

Mihail Saakashvili “Londra'da üç ya da dört kez bulundum, açıklanan bu belgeler (Londra gezisi hakkında. - Ed ) gizli olmalıydı. Ancak, dünden bir gün önce, Lukashenko zaten ne yapacağını söyledi. Putin, ona bölgelerin bağımsızlığını tanıyın derse bu bölgeleri tanıyacağını söyledi, o zaman bu gelişme, Gürcü yetkililerin eylemsizliğinin sonucudur. Gerçekten dört kez Londra'da bulundum ve Lukashenko ile dört gizli görüşme yaptım. Bundan ilk kez söz ediyorum Zaman, gizli diplomasi dönemiydi. Belarus Devlet Başkanı’nın hala bölgeleri bağımsız olarak tanımaması, bu görüşmelerin sonucudur” dedi.

 

8 Ağustos 2008 gecesi, Saakashvili'nin başkanlığı sırasında, Gürcistan ordusu, Güney Osetya'ya Grad çoklu roketatarlarından ateş açtı, Gürcü birlikleri Güney Osetya’ya saldırdı ve başkenti Tskhinval'in bir kısmını yok etti. Birçoğu Rus vatandaşı olan Güney Osetya sakinlerini koruyan Rusya Federasyonu, Güney Osetya’ya asker gönderdi ve beş günlük savaşın ardından Gürcü ordusunu bölgeden çıkardı.

 

26 Ağustos 2008'de Moskova, Abhazya ve Güney Osetya'nın egemenliğini tanıdı. Rusya liderleri, Gürcistan’a bağlı eski iki özerk cumhuriyetin bağımsızlığının tanınmasının mevcut gerçekleri yansıttığını ve değişime tabi olmadığını sürekli olarak dile getirdiler. Gürcistan hala Abhazya ve Güney Osetya'yı bağımsız devletler olarak tanımıyor ve onları kendi bölgeleri olarak görüyor.

 

(Not: Aleksandr Lukashenko, 1 Mart 2019 tarihinde gazeteciler ile yapmış olduğu konuşmada, o dönem NATO Genel Sekreteri olan Javier Solana tarafından tehdit edildiğini söylemişti. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/6034/lukashenkodan-abhazya-incileri.html )

 

Kaynak: https://ria.ru/20220209/saakashvili-1771896664.html

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.