RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mart 2019, Pazar 11:07:01 tarihnde eklendi. 959 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lukashenko’dan, Abhazya İncileri!

ALEKSANDR LUKASHENKO, ABHAZYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIYABİLECEĞİNİ, ANCAK, NATO GENEL SEKRETERİ JAVİER SOLANO TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİNİ BELİRTTİ.
Lukashenko’dan, Abhazya İncileri!
17/03/2019. Minsk. 02 Mart 2019. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, “Devlet Başkanı ile Büyük Konuşma” adlı söyleşide, Abhazya’nın bağımsızlığını tanımamasının nedenlerini açıkladı. 
 
Lukashenko, 1 Mart 2019 tarihinde, uzmanları ve basın mensupları ile birlikte, kamuoyuna açık yapılan söyleşide, 2008 yılında Abhazya’nın bağıösızlığını tanıyabileceğini ancak bunu yapamadığını, çünkü eski NATO Genel Sekreteri Javier Solana ile yapmış olduğu görüşme sırasında kendisine, Minsk’in Abhazya’nın bağımsızlığını tanıması sonrasında “Bizler, sizi bankacılık sisteminden ayıracağız, tamamen yalıtılacaksınız” dediğini söyledi.
 
Belarus devlet başkanı, o dönemde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı olan Dimitri Medvedev ile yapılan toplantı sırasında Solana’nın uyarısı hakkında konuştuğunu belirtti. 
 
Lukashenko “Biliyormusunuz, o bana ne söyledi? Eh, Aleksandr Grigorievich, biliyorsunu, vben devlet başkanıyım, ve burada, birçok ekonomik sorun bulunuyor, bu benim yetkinlik alanım içerisinde değil. Bunu başbakan Vladimir Vladimirovich (Putin) ile birlikte çözmeliyiz” dedi.
 
Lukashenko, Medvedev’i öfkeli bir biçimde yanıtladığını, konunun çözümü için başbakana yönlendirmesi nedeni ile onunla konuşacak bir şeyinin olmadığını sözlerine ekledi.
 
Lukashenko “Neden, bir yerlerde, birisini tanımadığım için beni kınıyorsunuz?” dediğini belirtti.
 
Abhazya’nın bağımsızlığını, Rusya Federasyonu’nundan başka Güney Osetya, Venezuela, Nikaragua, Suriye, Nauru Cumhuriyeti tanıdı. Ayrıca Abhazya’nın bağımsızlığını Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti tanıdılar.
 
Not: Değerli Abhazyam.com izleyicileri, bilindiği üzere Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukashenko, bundan 9 yıl önce Ekim 2010 tarihinde, Rus gazetecilere Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını neden tanıyamadığını anlatmış ancak tehdit eden önemli bir Avrupalı siyasetçinin ismini vermemişti, bizler de bunu 6 Ekim 2010 tarihinde sizler ile buluşturmuştuk. Bknz:  http://www.abhazyam.com/haber/1357/belarusa-tehdit.html ayrıca Belarus’un Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıması amacı ile kampanya başlatmıştık, bknz: http://www.abhazyam.com/haber/1567/igor-karpenkodan-aciklama.html   işte Lukashenko’nun bu son açıklamaları sonrasında kampanyanın yinelenmesi için sizlere çağrıyı yineliyoruz, haydi aşağıdaki mesajı tekrar belirtilen adreslere bir kez daha gönderelim. Saygılarımla Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni: Fatih Atan (Atanba - Тванба).    
 
“Президенту, Парламенту Республики Беларусь! Уважаемый Президент, председатель парламента,уважаемые депутаты! Вы являетесь парламентом независимого,суверенного государства. 2019 году обсудите заявлениe о признании независимости Абхазии и Южной Осетии. Мы, Кавказско-Абхазская диаспора,надеемся,что принятое Вами решение будет свободным волеизъвлением, а не результатом давления ЕС и США. 
С уважением, Кавказско-Абхазская диаспора.”
 
Gönderilecek olan twetter, e-posta adresleri: 
 
Belarus Dışişleri Bakanlığı: @BelarusMID  
 
Belarus Meclis Temsilciliği admin@house.gov.by
 
Belarus Ankara Büyükelçiliği: turkey@belembassy.org
 
Belarus Londra Büyükelçiliği: uk@belembesy.org
         
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2583595.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.