RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Kasım 2021, Cuma 13:27:45 tarihnde eklendi. 221 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – İran İlişkileri!

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BAŞŞEHRİ TAHRAN’DA BİR SOKAK İSMİ “ABHAZYA” OLARAK BELİRLENDİ!
Abhazya – İran İlişkileri!

26/11/2021. Suhum. 25 Kasım 2021. Sputnik. Badri Yesiava. Foto: Anton Bıstrov. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı büyükelçisi, Dünya Abaza Kongresi Yöneticisi Kan Tania, Sputnik haber ajansına yapmış olduğu açıklamada, İran’ın başşehri Tahran’da bulunan sokaklardan birinin adı Abhazya olarak belirlendiğini söyledi.

 

Kan Tania, yaptığı açıklamada “Twitter'da, genel olarak Orta Doğu'daki ve özel olarak İran'daki durumu izleyen halka açık bir sisteme abone oldum. Sayfasında Tahran Kent Konseyi'nin Valiasar Caddesi'nin sokakların isimlerini cumhuriyet ve şehirler olarak değiştirme kararı aldığı bir yayın gördüm. Sürpriz bir biçimde, Abhazya'yı da o listede gördüm” dedi.

 

Tania, okuduklarının gerçekliğini doğrulamak için Tahran belediye meclisinin web sitesine gittiğini ve elektronik bir tercümanın yardımıyla altıncı belediye bölgesindeki Tahran’ın Nezami Gencevi Cadesi’ne bağlı olan gülistan isimli sokağın isminin ABHAZYA olarak değiştirildiğini gördüğünü sözlerine ekledi.

 

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru

 

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.