RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Kasım 2020, Perşembe 14:55:42 tarihnde eklendi. 5223 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjaniya – Putin Görüşmesi!

VLADİMİR PUTİN “ABHAZYA, RUSYA İÇİN 1 NUMARALI ORTAK KONUMUNDA BULUNUYOR!
Bjaniya – Putin Görüşmesi!
12/11/2020. Sochi. 12 Kasım 2020. MSA: 14:30. Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı basın Merkezi. Foto: RF Web Sitesi. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба).  Rusya Fedewrasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da çalışma ziyaretinde bulunan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjaniya ile Sochi'de görüşmelerde bulundu.
 
Taraflar arasında yapılan basına açık görüşme: 

Vladimir Putin: Sevgili Aslan Georgievich, sizi gördüğüme çok sevindim!

Sanırım birbirimizi en son Moskova'daki Zafer Geçit Töreninde gördük. Ama şimdi yavaş yavaş, sakin bir atmosferde, devletlerarası ilişkilerimizde durumun nasıl geliştiğinden söz etmek için bir fırsat var. Ne yazık ki salgın ekonomi üzerinde etkili oluyor. Elbette Rusya bir numaralı ortak olarak kalsa da, cumhuriyetin toplam ekonomik cirosunun yüzde 70'inden fazlası Rusya'dan sağlanıyor. Çok önemli işbirliği alanlarımız var, sadece turizmden söz etmiyorum ama başka bileşenler de var: tarım, telekomünikasyon alanları. Bütün bunlar bugünkü görüşmemizin konusu olmalıdır.

Umarım Rus doktorlarının pandemiyle mücadelede cumhuriyete sağladığı yardım da önemlidir. Uzmanlarımızın Gudauta hastanesinin kırmızı bölgesinde çalıştığını biliyorum. Ve orada Savunma Bakanlığı tarafından bir gezici hastane konuşlandırılıyor, askeri doktorlar da çalışıyor.

Bu gibi durumlarda karşılıklı ilgi konusu olan tüm bunlar ve diğer konular, bugün sizinle sakin bir şekilde, acele etmeden, burada ve daha sonra – birlikte yapacağımız kahvaltıda da görüşebiliriz.
 
A. Bjaniya: Teşekkürler. Bu görüşme için teşekkür ederim. Toplantımız ilk kez bu formatta yapılıyor.

Bu vesileyle Abhazya'nın çok uluslu halkı adına Rus halkına, bizzat siz Vladimir Vladimirovich'e yıllardır bize vermiş olduğunuz destek ve yardımlardan dolayı şükranlarımı sunmak isterim. Bunun için size minnettarız. İnsanlarımız, sizinde bildiğiniz gibi, sıkıntı içerisine girdiklerinde desteğinizi görüyorlar: son zamanlarda yaşanan pandemic ortamında da bu desteği bir kez daha hissettik.
Ülkemize konuşlandırmış olduğunuz hastane için Milli Savunma Bakanlığı liderliğine teşekkür ediyorum. Rus doktorlar bizlere ciddi destek sağlıyorlar: rotasyonel olarak, birkaç ay boyunca Rus doktorlar Gudauta'daki hastanemize geliyor. Ve bu, kuşkusuz bu koşullarda paha biçilmez bir katkıdır. Rusya Federal Sağlık Merkezi’de bize yardım ediyor. Tüm bunlar için size minnettarız.

Abhazya Cumhuriyeti devlet yönetimi olarak, büyük anlaşmada imzalanan anlaşmaları diğer bölümler arası anlaşmalarda uygulamaya koymayı planlıyoruz, çünkü bu, Abhazya'nın çıkarlarını tam olarak karşılıyor, tüm bunlar Abhazya'nın devlet varlığıve egemenliğini güçlendirmek için yapılıyor.

Dikkatinizi çekmek isterim: Abhazya'da bizim için her zaman dost misafir olarak biliniyorsunuz, bizleri ziyaret etme davetimi iletiyorum.
 
Vladimir Putin: Davetiniz için teşekkür ederim.
 
Kaynak: http://kremlin.ru/events/president/news/64401
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.