RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Aralık 2016, Pazar 10:35:40 tarihnde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan Abhazya’ya Müdahale

AMTSAKHARA, ABHAZYA MUHALEFET BİRLİĞİ BAŞKANI ASLAN BJANİA’NIN SOCHİ’DE TUTUKLANMASINI PROTESTO ETTİ
Rusya’dan Abhazya’ya Müdahale
04/12/2016. Suhum. 4 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi, Abhazya Cumhuriyeti Muhalefet Birliği Eş Başkanı Aslan Bjania’nın Sochi’de tutuklanması ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. 
 
"AÇIKLAMA
 
“Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi

Abhazya Muhalefet Güçleri Birliği Eş Başkanı Aslan Bjania’nın Sochi’de tutuklanması ile ilgili olarak, “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi ve Muhalefet Güçleri ile birlikte Suhum’da acil olarak genişletilmiş bir vtoplantı düzenlenmiştir. 

Bilindiği üzere A. G. Bjania, Sochi Emniyet Güçleri tarafından, hakkında isnat edilen asılsız suçlamalar nedeniyle iki gün boyunca gözaltında tutulmuştur. 

Aslan Bjania’nın yanında bulunan kişilere göre, sivil giyimli güvenlik güçlerinden birisi, Bjania’yı “Abhazya ve Rusya’ya karşı düşmanca çalışmalar” içerisnde bulunduğu suçlaması yapıldı.

Aslan Bjania, Sochi Emniyet Müdürlüğünde, iki gün boyunca sorgulanmıştır. Bugün Rusya – Abhazya Sınırından, Abhazya’ya geçiş yaparken, pasaport kontrol bölümünde ayrı bir odaya götürülmüştür. Aslan Bjania, daha sonra Sochi Emniyet Güçleri tarafından bir arabaya bindirilerek götürülmüştür. A. G. Bjania, şimdiye kadar nerede bulunmaktadır.

Farklı haber kaynaklarından alınan bilgiye göre – Muhalefet Bloğu Eşbaşkanlığına yapılan bu tür girişimlerin, Abhazya Devlet Yönetiminin isteği üzerine yapıldığı konusunda hiçbir şüphe bırakmamaktadır.

“Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi, olaya müdahale edilmesi konusunu görüşmek üzere toplanmıştır. “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti üyeleri, Siyasi Konseyini Kararı ve danışılması amacıyla yarın (5 Aralık, Pazartesi günü – Abhazyam.com) parti merkez ofisine gelsinler. 

Suhum, 4 Aralık 2016." 

Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.