RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2016, Pazartesi 20:26:12 tarihnde eklendi. 766 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Almas Djhapua’ya Destek Mitingi

ABHAZYA PARLAMENTOSU, YABANCIYA MÜLK SATIŞI KANUNU HAKKINDA HALK OYLAMASI KARARI ALMAK İÇİN ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
Almas Djhapua’ya Destek Mitingi
18/04/2016. Suhum. 18 Nisan. Abhazya – İnform.  Bugün Suhum’da yaklaşık 250 kişi Abhazya Parlamentosu önünde, yaklaşık 250 kişi tarafından, yabancıya mülk satışı kanunu hakkında halk oylaması kararı alınması amacı ile acil toplantı yapılmasına destek mitingi düzenlendi. 
 
Mitingde, “Aynar” «Айнар» Siyasi Partisi, “Abhazya Halk Partisi” «Народной партии», D. Gulia Abhazya Bilim Akademisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü (АбИГИ) çalışanları, Milletvekilleri ve Yabancıya mülk satışına karşı çıkan vatandalar katıldı. Toplantı sırasında konuşmacılar, Suhum’da dün yaşanan Milletvekili Almas Djapua’ya karşı düzenlenen suikast girişimini kınadılar. 
  
“Aynar” «Айнар» Siyasi Parti Üyesi Adgur Lagvilava miting açılış konuşmasında “Abhazya’da terörizmin yeri yoktur. Özellikle Parti üyemiz Almas Djhapua’nın aracına yapılan saldırı ile çalışmalarımız engellenmek istenmektedir, ancak kimseden korkumuz yok bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
 
Başkan Danışmanı Nadir Bitiev ise, mitingin sadece terörü lanetlemek amacı ile düzenlenmediğini belirterek “Bu, sadece milletvekilini korkunç bir biçimde ortadan kaldırma eylemi değildir. Almas Djhapua, bugün yaşamına kast edilen birisidir, bizlerin borcu onu korumaktır. Ben her zaman için yabancılara mülk satışına karşı oldum, ancak şimdi parlamentonun bu konuda birlik olması gerekmektedir. Bunun içn Almas Djhapua desteklenmelidir. Gayrimenkul satışı konusu Abhaz toplumu için çok tehlikelidir” dedi.  
 
“Abhazya Halk Partisi” «Народной партии» Başkan Yardımcısı Yuri Kvitsinia “Mülk satışı – toprak satışıdır, devletimizin satışıdır. Bundan dolayıdır ki, bu konuda uyum ve birlik içerisinde olmak zorundayız” dedi.   
 
D. Gulia Abhazya Bilim Akademisi, Sosyal Bilimler Enstitüsü (АбИГИ) Çalışanı Timur Asugba, Milletvekillerine ulaştırılması amacı ile Abhaz Bilim ve sanat dünyasının mesajını ileten bir bildiri okudu. Bildiride kısaca “Abhazya’da yabancı ülke vatandaşlarına ve ülkesi belli olmayan kimliksiz kişilere mülk satışı kabul edilemez. Bu doğrudan ülkemize hakaret ve devletimizin yok olmasıdır. Halkımız bu deneylerden daha önce geçmiştir. Abhaz halkı vatanseverlik savaşı sırasında, Apsnı’nın devlet bağımsızlığını kurtararak ve Abhaz toprağını, Abhaz etnik yapısını koruyarak zafere ulaşmıştır. Bugün, bir kez daha topraklarımızda, mülkiyet yasalarının değiştirilmek amacı ile yapılan girişimlere, Abhazya halkı, özgürlük ve bağımsızlığımıza uygulanmak istenen yeni – sömürgeci politikalara karşı mücadelede dikkatli olmak durumundadır.” Dedi. 
 
Almas Djhapua, 15 Nisan’da Abhazya Parlamentosu’na yabancı ülke vatandaşlarına mülk satışı kanunu hakkında, halk oylaması yapılması amacı ile kanun tasarısı sundu. 16 Nisan Cumartesi günü ise aracına karşı bombalı saldırıda bulunuldu.             
 
Kaynak: : http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.