RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Temmuz 2015, Cuma 11:41:15 tarihnde eklendi. 1152 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Turizmi Gelişiyor

NOVY AFON’DA BULUNAN “PSYRTSHA” (Псырцха) NEHRİ ÜZERİNDEKİ ŞELALE’NİN 3D SİSTEMİ İLE PANORAMİK GÖRÜNÜMÜ YAYIMLANDI
Abhazya Turizmi Gelişiyor
10/07/2015. Suhum. 09/07/2015. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti’nin en önemli turistik merkezlerinden birisi olan Novy Afon’da “Psyrtsha”  (Псырцха) Nehri üzerinde bulunan şelalenin 3D Sistemi ile panoramik görüntüsü yayınlandı. 
 
Psyrtsha (Псырцха) Nehri Şelalesi: Abhazya Cumhuriyeti’nin en önemli doğa – din turizmi bölgelerinden birisi olan Novy Afon’da bulunuyor. Abhaz Dili’nde “Bahar’ın Doğuşu” (Псырцха) anlamına gelen nehir, yoğun köknar ormanları içerisinden doğarak gün ışığına çıkıyor.  
 
Bu güzel yeri ziyaret edenler, sadece şelaleyi değil, nehir boyunca temiz dağ havasını soluyorlar ve dar patikalarda yürüyerek doğal manzarayı seyretmeye doyamıyorlar. 
 
Görünüm on metrelik yapay şelale ve “Psyrtsha”( Псырцха) yerel hidroelektriksantralı ile varlığını sürdürüyor,  bu santral, ülkenin en eski elektrik santralı olaak biliniyor XIX. Yüzyılda bölgede yaşayan rahipler tarafından kuruldu.
 
Turistler arasında yapılan araştırmada “Psyrtsha”( Псырцха) Şelalesi, Ülkenin en önemli tanıtım kartviziti olarak seçildi.
 
Novy Afon’un, şelaleye uzak olmayan bir bölgesinde nehir boyunca İsanın Havarisi Simon Zelaot”un (Симон Кананит) yaşadığı mağara ve Abhazya’nın tarih ve Kültür Merkezi olan “Anakopia” "Анакопия" Kalesi’de bulunuyor.
 
Kutsal Havari “Simon Zelaot” (Симон Кананит) bu bölgede 55 yıl yaşamış ve bölgede Hristiyan tolumuna vaaz verdi. Hristiyan toplumuna uygulanan baskılar sırasında “Psyrtsha”( Псырцха) Nehri kıyısında yaşamını yitirdi. Bu yüzden bölge Hristiyan Dünyası açısından kutsal bir bölge olarak bilinir ve yoğun bir biçimde ziyaret edilir.         
 
Kaynak: “Psyrtsha ”( Псырцха)Nehri Panoramik Görüntüsü için bknz:  http://sputnik-abkhazia.ru/tourism/20150709/1015166960.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.