RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Ağustos 2013, Perşembe 21:20:07 tarihnde eklendi. 671 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab'dan Osetya Anması

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, GÜNEY OSETYA DEVLETİ VE HALKINA HİTABEN DESTEK MESAJI YAYIMLADI
Ankvab'dan Osetya Anması 08/08/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet başkanı Aleksandr Ankvab, Ağustos 2008 kurbanlarının anısına güney Osetya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.


Aleksand Akvab, ziyaret sırasında “Bizler, burada beş yıl önce Ağustos 2008’de Gürcü saldırısında yaşamını yitirenleri anmak için bulunuyoruz. Uluslararası toplumun gözlerinin önünde zor bir gece, zor günler yaşandı – Güney Osetya halkının var olma, ya da var olmaması” dedi.


Abhazya Devlet Başkanı “Bizler hep birlikte – uluslararası toplumun yaşana olaylar hakkında daha önce ve şimdi de Rusya Federasyonu’nu sorumlu tutmaya çalıştığını görüyoruz. Bütün bu yaşananlar, bizlere bir kez daha bu tür olaylar karşısında ikili, üçlü standartlar ile karşılaşabileceğimiz için iyi bir ders niteliğindedir” dedi.


Aleksandr Ankvab, Dimitri Medvedev’in geçtiğimiz gün yapmış olduğu tv konuşması hakkında “O’nun yapmış olduğu konuşma ve sözler tüm Abhaz ve Güney Osetya halklarının ifadeleridir” vurgulamasında bulundu. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/3799/dimitri-medvedevden-vurgulama.html )


Aleksandr Ankvab “Bizlerin yapmış olduğu genel değerlendirme, Gürcistan’ın saldırganlığıdır. Eğer, Rusya devleti siyasi liderliği, Güney Osetya’da yaşanan olaylara yanıt vermemiş olsa idi, herhalde insanlık tarihinin yakın dönemdeki sayfalarında çok zor ve korkunç bir yeri olacaktı. Zamanında ve cesurca verilen bir kararla Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, Oset halkına gerekli desteği verdi” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, uluslararası “Demokratik” toplum, Ağustos 2008’de trajik saatler ve günler içerisinde “Abhazya, Gürcistan ile birlikte mutlu biçimde yaşayabilir” açıklaması yapıyor, “yaşananları görmezlikten geliyordu” hatırlatmasında bulundu.


Aleksandr Ankvab “Ve, dünya Gürcistan’ın Güney Osetya’da neler yaptığını gördü, elbette Gürcistan Devleti Yönetimini kınayan bazı sesler çıkmaya başladı” dedi.


Aleksandr Ankvab, Abhazya olarak, Gürcistan’ın Abhazya’ya karşı saldırgan planlarının olduğu konusunda hiçbir şüphelerinin bulunmadığını söyleyerek “Bizlerin, bu konuda kanıtlarımız bulunuyor ve daha sonra yaşanan olaylarda bunu doğrulamış oldu” dedi.


Aleksandr Ankvab  “Bizler, yaşamını yitirenlerin yakınları ve akrabalarının önünde saygı ile eğiliyoruz. Abhazya ve Güney Osetya, bu zor zamanlarda birbirine destek verdi. Bizler, ileride de devlet olarak birbirimizi desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.


Devlet Başkanı, bu zor Ağustos günlerinde Abhaz ve Oset halklarına vermiş oldukları destek ve yardımları için Dimitri Medvedev ve Vladimir Putin’e teşekkürlerini belirtti.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, bütün yaşanan olaylardaki duyarlılıklarından dolayı tüm Rus halkına teşekkür etti.


Kaynak: www.apsnypress.info                     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.