RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Ağustos 2013, Çarşamba 21:14:02 tarihnde eklendi. 759 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dimitri Medvedev’den Vurgulama

DİMİTRİ MEDVEDEV “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMA KARARINDAN VAZ GEÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Dimitri Medvedev’den Vurgulama 07/08/2013. /Interfaks/. Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev “Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıkları kararının yeniden gözden geçirilmesi mümkün değildir ve böyle bir şeyi düşünmek, bu ulusların yok edilmesi anlamına gelir” dedi.


Dimitri Medvedev, Gürcistan – Güney Osetya Savaşı’nın beşinci yıldönümü nedeni ile Gürcistan’ın “Rustavi 2” Televizyon kanalında yayınlanan söyleşide “Bu kararı ben aldım, bu kararın o dönem koşulları içerisinde alınması gereken en doğru karar olduğunu düşünüyorum” dedi.


Rusya Başbakanı’na göre “Bunu düşünmek (Abhazya ve Güney Osetya’nın egemenliklerinin tanınma kararından vazgeçmek  – İF) sadece bir hata olur ve insanların yok edilmesi anlamına gelir,  eğer doğruyu söylemek gerekirse var olan konumun mahvedilmesi olur” dedi.


Medvedev “Umalım onlar yinelenmez (benzer konumlar – İF), çünkü sizin içinde her şey değişiyor, devlet yönetiminiz değişiyor ve ama yine de insanların yaklaşımları değişiyor.”


Dimitri Medvedev “Birçok farklı konumlar, her şey geliştirilebilir ancak insanların iradesine bağlı kurallara dayandırılmalıdır (her türlü yaklaşım, konuşma) ve askeri güç kullanmamak koşulu ile” dedi.


Dimitri Medvedev “Eğer normal ilişkiler, normal yaşam başlarsa, Rusya bu ilişkileri bozmayacaktır. Hiç şüphesiz, bizim için önemli olan bölgede barışın sağlanmasına katkıda bulunmaktır” güvencesini verdi.


Dimitri Medvedev, Gürcistan’a Abhazya ve Güney Osetya’daki göçmenlerin kaderleri ve sorunun çözümünde silahlı güç kullanılmaması için doğrudan görüşmelere başlaması çağrısında bulundu. Rusya’nın bu topraklar üzerinde etkili bir kontrolünün bulunmadığını ve göçmenlerin güvenli dönüşümleri konusunda sorumluluk alamayacağını belirtti.


Dimitri Medvedev “Mültecilerin kaderleri hakkında, doğrudan görüşmelere başlamak ve konumlarını tartışmak cesaret ister, üzülerek belirtmek isterim ki Gürcistan bu konudan uzakta duruyor” dedi.


Dimitri Medvedev, Gürcistan tarafının, mültecilerin Güney Osetya topraklarına geriye dönüşünün Rus askeri güçlerinin varlığı “Rusya’nın Sorun Oluşturması” nedeni ile mümkün olamayacağı görüşü ile aynı fikirde olmadığını belirtti.


Dimitri Medvedev “Hayır, kesinlikle bu Rusya’nın sorunu değildir. Bu, Gürcistan ve Güney Osetya arasındaki iç ilişkilerini bir sorunudur. Üzülerek belirtmek isterim ki bu sorunun derin tarihi kökleri bulunmaktadır. Bizler, bu sorunun çözülmesini isterdik. Bundan dolayıdır ki, bu karşılıklı görüşmeler ile olur, aksi takdirde bunun dışında mümkün değildir. Sürekli olarak, bu sorunun çözümü için ABD ve Rusya Federasyonu gibi ülkelere çağrıda bulunmak olmaz” dedi.


Dimitri Medvedev, “Rustavi 2” Muhabirinin, mültecilerin güvenli bir biçimde dönüş yapmaları için Rusya’nın kontrolü altında bulunan topraklar üzerinde, göçmenlerin yerleştirilmelerinin, uluslararası hukuk ilkelerine uygun bir biçimde hazır olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta “Siz, bizim bu topraklar üzerinde etkin bir kontrol yaptığımızı kabul etmemizi mi istiyorsunuz? Ben bunu asla kabul edemem, ben uluslararası hukuka bağlı olarak bu ülkelerin bağımsızlıklarını tanıyan iki kararname imzaladım… Ben, bu topraklar üzerinde Rusya Federasyonu tarafının etkin bir kontrol yaptığı düşüncesini kabul edemem. Ve bunu basit bir nedenden dolayı yanıtlamam: Biz hiçbir biçimde işgal gibi konularla ilgilenmiyoruz” dedi.


Başbakan, Rusya, Abhazya ve Güney Osetya’nın isteği üzerine bu ülkelerin toprakları üzerinde askeri üslerinin bulunduğunu hatırlattı, ancak “onlar hiçbir şeye karışmıyorlar, onlar var olan konumun ve insanların yaşamlarının korunmasını sağlamak amacı ile oradalar” dedi.


Başbakan “konumun etkin bir biçimde kontrol edilmesine gelince, bu Güney Osetya ve Abhazya Devlet Yönetimlerinin yetkisinde bulunuyor” vurgulamasında bulundu.


Medvedev, ayrıca Rusya tarafı olarak, bu devletlerin yönetimleri ile bazı zorlu konularda tartıştıklarını belirterek “Bizim için onlarla, her zaman farklı konuları konuşmak kolay değil, çünkü onlar bizlere diyorlar ki: bize karışmayınız, bu bizim işimiz, burası bizim topraklarımız, burası bizim ülkemiz. Yani, bu anlamda, bizim özel olarak savunma görevimiz bulunmaktadır, bunun dışında başkası yok” dedi.


Dimitri Medvedev, Gürcü yetkililerin, Güney Osetyalı yetkililer ile ilişki kurmak istememelerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek “Bu doğru değil – ve bundan dolayıdır ki sorunlar sürüyor, bilinen taraflar ve bizler istemeden de olsa bu konuya katılmış olduk, bu doğru değil. Bu gibi sorunlar, diğer alanlarda çözülemez, onlar sadece yerlerinde çözülürler ve sadece doğrudan temaslarla çözülür” dedi.        


http://www.interfax.by/news/world/135224


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.