RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Haziran 2013, Cuma 10:59:25 tarihnde eklendi. 953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Siyasal Değişim

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI (1992 – 1993) GAZİLERİ BİRLİĞİ “AMTSAKHARA” «Амцахара» “SİYASİ PARTİ” OLDU
Abhazya’da Siyasal Değişim 28/06/2013. Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Amtsakhara”  «Амцахара», 27 Haziran Perşembe günü Abhazya’nın bütün bölgelerinden gelen 495 Delegenin katılımı ile Suhum’da düzenlenen Kongre’sinde “Siyasal Parti” Statüsüne dönüşüm kararı aldı.


Amtsakhara «Амцахара» Gene Kurulu’na Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Devlet Başkan Yardımcısı Mihail Logua, Başbakan Leonid Lakerbaya, Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava, Hükümet Yetkilileri, Milletvekilleri, şehir ve bölge yönetim başkanları,  kamu kuruluşları temsilcileri katıldı.


Amtsakhara  «Амцахара» Kongre Üyeleri, Birlik komitesi Üyeleri tarafından yapılan öneriler sonucunda birliğin, yasal süreç içerisinde “Amtsakhara” «Амцахара» “Cumhuriyet Halk Siyasal Partisi” Statüsüne getirilmesini kabul ettiler.


Amtsakhara «Амцахара» (Cumhuriyet Halk Partisi) Kongre Üyeleri, oy birliği ile Abhazya Kurtuluş Savaşı Kahramanları Garik Samanba ve Otar Lomia’yı eş başkanlığına ve Vitaliy Tarmava ile Ramaz Djopua’yı da Başkan yardımcılıkları görevlerine seçtiler.


Amtsakhara «Амцахара»  Kongre Üyeleri ayrıca, kurulan siyasi partinin 45 Kişilik Siyasi Konseyi’ni ve beş kişilik denetleme kurulu seçimlerini de gerçekleştirdiler.


(Amtsakhara’nın siyasi parti çalışmaları ile ilgili olarak daha önce yayımlanan haber için Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/3557/gaziler-parti-kurdu.html )


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.