RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2013, Perşembe 11:31:39 tarihnde eklendi. 897 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gaziler Parti Kurdu

1992- 1993 ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI GAZİLERİ BİRLİĞİ «Амцахара» PARTİ OLUYOR
Gaziler Parti Kurdu 25/04/2013. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği «Амцахара» Siyasi Parti oluyor.  «Амцахара» Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada yakın bir zaman içerisnde partinin kuruluş kongresinin yapılacağı belirtildi. Bugünler içerisinde birliğin bölgesel toplantıları düzenleniyor ve genel kurul delege seçimleri yapılıyor. Tkvarchal, Gal, Gagra ve Pitsunda bölge seçimleri bitmiş durumda bulunuyor.


«Амцахара» Yönetim Kurulu Başkanı, Abhazya Kahramanı Garik Samanba “1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği «Амцахара» Mart 2013’de 14. yılını doldurdu. Bu süre içerisinde bizim için birçok deneyim kazanıldı. Yukarı Kodor Bölgesi’nde askeri operasyon düzenlendi ve operasyonlar sırasında arkadaşlarımızı kaybettik, yaralandık, bu dönem içerisnde bazı olaylar nedeni ile ofislerimiz bombalandı ve ölüm tehditleri aldık. Birliğimiz üyeleri, hiçbir zaman ülke içerisnde yaşanan olumsuz olayların içerisinde yer almamıştır. Bugün, Abhazya Gürcistan saldırılarını püskürterek özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanmış olmanın 20. yıldönümünü kutluyor. Ancak ülkemizin yükseklere tırmanmasını engellemeye çalışanlarda bulunmaktadır. Abhazya bugün - demokratik bir ülkedir, ülke içerisinde demokrasinin ve sivil toplumun gelişimini partiler ve STK’lar sağlamaktadırlar. Ancak, üzülerek belirtmek isteriz ki bazıları demokrasi ve özgürlük terimlerini farklı biçimlerde kullanmaktadırlar. Yapılan bazı toplantı ve mitinglerde seçilmiş olan devlet başkanı ve hükümet üyelerine hakarete varan davranışlarda bulunulmakta ve deyimler kullanılmaktadır. Ve bütün bunlar kasıtlı olarak yapımaktadır.


Bizler bu gelişmelere bağlı olarak  «Амцахара» Hareketinin, ülkedeki sosy- politik durumunu değerlendirerek bir siyasi partiye dönüşmesi kararını aldık.


Bizler, sadece gaziler olarak değil, aynı zamanda gençlerin, genç kuşakların ülkenin siyasal yaşamında etkin rol almaları gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizi, bugün için ulusal güvenlik, etkili sosyal ve ekonomik kalkınma, uluslar arası tanınmanın sağlanması çalışmaları gibi önemli görevler bekliyor. Yeni oluşturacağımız parti, bu önemli süreç içerisinde etkin olarak ktılım niyetinde bulunmaktadır.


Siyasi partimiz içerisinde sadece ülkemizde ki sosyal hareketin dönüşmünü başlatan gazilerimiz bulunmayacak, aynı zamanda gençlerimiz ve Abhazya’nın “Апсны”  geleceğini kurmak isteyen herkes bulunacaktır”
açıklamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.