RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Mayıs 2013, Pazar 15:57:51 tarihnde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Olimpiyat Boykotçularına Kötü Haber

GÜRCİSTAN, RESMİ OLARAK SOCHİ 2014 KIŞ OLİMPİYATLARI’NA KATILMA KARARI ALDI
Olimpiyat Boykotçularına Kötü Haber 05/05/2013. (Değerli okuyucular, Gürcistan Olimpiyat Komitesi, 2 Mayıs 2013’de oybirliği ile 2014 – Sochi Kış Olimpiyatları’na katılma kararını resmi olarak onadı. Bu karar özellikle Adıge Diasporası içerisinde önemli çalkantılara yol açacaktır.


Gürcistan Devleti ile Sykırım ve Sochi Olimpiyatları’nın boykot edilmesi amacı ile işbirliği yapan Abhaz – Adıge Diasporası’nın bazı kişi ve kurumları ciddi olarak hayal kırıklığına uğramıştır. Konu hakkında Fatih Atan’ın (A’tanba) yazmış olduğu yazıya bknz:
http://www.abhazyam.com/kose-yazisi/266/anaklia-sazanlari.html  - abhazyam.com)    


RIA Novosti - Gürcistan Olimpiyat Komitesi, 2 Mayıs Perşembe günü yaptığı toplantıda, Gürcistan’ın Sochi’de düzenlenecek olan 2014 - Kış Olimpiyatları’na katılma kararını resmi olarak onayladı. Oylama sırasında 46 kişi oy kullandı. Rusya’da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarına karşı olarak hiçbir kişi aleyhte konuşma yapmadı.


“İnterfaks” Haber Ajansı’na açıklama yapan Gürcistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Leri Habalev, çözümün çok olumlu olduğunu açıklayarak “alınan sonuç sportif bir karardır” dedi. Yakın bir zaman içerisinde Gürcistan’ın almış olduğu karar resmi olarak olimpiyat komitesine iletilecek.


Rusya’nın ev sahipliğinde yapılacak olan Kış Olimpiyatlarına Gürcistan’lı sporcuların katılıp katılmayacağı şüpheli idi. 2008 Ağustos Savaşı sonrasında, iki ülke arasında ki diplomatik ilişkiler kesilmişti ve bugün içinde tam olarak oluşmuş değil. Rus yetkililer Gürcistan yönetimi tarafından “İşgalci” olarak nitelendiriliyor. (Tiflis, resmi olarak Rus Askeri Güçleri’nin Abhazya ve Güney Osetya’da “İşgalci” durumunda olduğunu söylüyor)


Gürcistan Devleti Yöneticileri, yaklaşan Sochi Olimpiyatları’nın boykot edilmesi için defalarca çağrı da bulunmuştu. Rusya’yı Olimpiyat tesislerinin inşası için (Gürcistan toprağı olarak saydığı) Abhazya’dan yasadışı yollardan malzeme taşımakla suçluyor. Gürcistan ayrıca, 2014 Kış Olimpiyatları’nın yerinin değiştirilmesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesine başvuruda bulunmuştu. Ancak bu başvuru reddedilmişti.


Gürcistan’ın resmi konumu, geçtiğimiz yıl yapılan parlamento seçimleri ile kısmen de olsa değişiklik gösteriyor (Seçimleri, “Gürcistan Hayali” adlı koalisyon kazandı ve lideri olan milyarder Bizina Ivanishvili, başbakanlık görevine geldi, Mihail Saakaşvili yerini koruyor ancak yetkisi önemli ölçüde azaldı). Ivanishvili, seçimleri kazandıktan kısa bir süre sonra Gürcistan’ın olimpiyatlara sporcularını göndermesi gerektiğini söyleyerek “Bir komşu olarak olimpiyatın her şeyi ile barışçıl ve olaysız gerçekleşmesi her şeyi yapmak gerekir” dedi.


Daha sonra Tiflis’te olimpiyatlar ile ilgili olarak yapılan yorumlarda, resmi kararın Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafından alınması gerektiği belirtildi.


Bu kararla, Gürcistan, Rusya Federasyonu’nda düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları için sporcularını gönderme kararı alırken aynı zamanda Rusya’yı “İşgalci “olarak suçlamayı sürdürmesi dikkat çekici. Gürcistan’ın yeni başbakanı Ivanishvili AKPM’de yaptığı konuşmada “Küçük ülkelere yapılan saldırganlıklara karşı olduğunu” ve “Ülkemin %20’sinin 2008 yılında Rusya tarafından işgal edilmesi buna bir örnektir” dedi.       


Kaynak:  http://lenta.ru/news/2013/05/02/olymp/
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
burak demirci - Artık kendi yolumuzdayız
Adigelerin ne gürcülere nede abhazlara ihtiyacı yoktur adım adım halkımız bilinçleniyor ve nihayetinde bu sefer tarihin doğru tarafında yer alıyoruz ne Abhazya ne Gürcistan bizim için önemli değil önemli olan kadim adige ulusunun yükselmesidir bunun için kiminle olmamız gerekiyorsa onunla hareket edeceğiz.Abhazya ve Gürcistan loser clubta olmaya mahkum şüpheniz olmasın bakın lideriniz sözde bağımsızlığınızla putinin kucağına oturdu hemde hiç kalkmamacasına evet biz abd-ab-Ukrayna yanlısıyız itirazı olan gitsin şikayet etsin
Rusçu Gürcü - Doğru Karar
Soçi olimpiyatlarına Gücistan'ın katılması Gürcü-Rus ilişkilerinin gelişmesi ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü için çok önemlidir. Gürcü yetkilileri kutluyorum.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.