RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Kasım 2012, Pazartesi 17:15:49 tarihnde eklendi. 890 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taze Şarap Festivali

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE “2. TAZE ŞARAP FESTİVALİ” DÜZENLENDİ
Taze Şarap Festivali 05/11/2012. Abhazya Cumhuriyet Gudauta Bölgesi Achandara Köyü’nde 4 Kasım Pazar günü düzenlenen “Taze Şarap Festivali”ne 800’ün üstünde kişi katıldı.


Abhazya Devleti Turizm ve Tatil Komitesi Başkan Yardımcısı Astamur Ahba “Festivale katılmak üzere 3 – 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen turlar ile birçok Rus turist geldi” açıklamasında bulundu.


Festival, yoğun yağmur yağışına rağmen şarap üretim yeri, seramik atölyesi ve ağşap heykeller sergisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Konuklara şaraphanede ev yapımı taze şarap  (Abhazca Amachar) “амачар” sunumu yapıldı. Abhaz taze şarabı “амачар” sunumu sonrasında konuklara Abhaz Mutfağı yemekleri sunuldu. Konuklara bayram dileği tutturuldu. (1. festival için bknz: http://www.abhazyam.com/haber/2174/abhazyada-taze-sarap-festivali.html )


Festival sırasında ulusal at yarışları düzenlendi. Konuklar Açıkhava konser salonunda, Abhazya ve Başkırdistan onur sanatçıları Djansuh Çamagua ve Temur Tanya Abhaz tarafından söylenen halk şarkılarını dinlediler. “Gunda” Folk Grubu ve bölgesel sanatçılar şarkılarını söylediler.


“Abhazya Taze Şarap Festivali” düzenleyicisi Devlet Turizm ve Tati Komitesi Temsilcileri, festivalin diğer köylerinde katılarak ürünlerini sunması ile bir fuar biçimine dönüşeceğinden emin olduklarını belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.