RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ekim 2011, Çarşamba 11:31:57 tarihnde eklendi. 64687 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da Taze Şarap Festivali

ABHAZYA'DA 5 KASIM'DA "TAZE ŞARAP FESTİVALİ" DÜZENLENLENİYOR.
Abhazya'da Taze Şarap Festivali
19/10/2011. Abhazya Cumhuriyeti'nde Abhazya'nın yerli üzüm çeşitleri ile ünlü Gudauta Bölgesi, Açandara Köyü'nde 5 Kasım'da "Taze Şarap Festivali" düzenleniyor.


Açandara köyü, Gudauta'nın kuzey doğu bölgesinde ve Bzbsky dağlarının eteklerinde yer alıyor. Açandara köyü Abhazya tarafından kutsal olarak bilinen yerleşim yerlerinden birisi olan Dyıdrıpsh Dağı eteklerinde bulunuyor. Köy Kafkasya'nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olarak biliniyor. Köyün merkezinde üç asırdan büyük ve gövde çapı dörtmetreyi bulan ulu bir çınar ağacı bulunuyor.


Festival sırasında köy meydanında panayır  kurulacak ve halk dansları toplulukları gösteri sunacaklar. Ayrıca üzüm şaraplarının tadılması ve tanıtılması için standlarda kurulacak. Abhazya'da yeni şaraplara "амачар" (macar) adı veriliyor. Bu şarap tamamen doğal ortam içerisinde üretiliyor ve kimyasal ortam (Karbon dioksit katarak) dışında üretiliyor.


Festivale katılacak olanlar ayrıca atlara da binerek gezi yapbilme ve bölgeyi tanıma olanaklarına sahip olacaklar. Ziyaretçiler Abhaz bahçelerinde ki Asma üzümü üretiminin nasıl yetiştirildiğini görecekler. Üreticiler Asma Fidelerini geleneksel olarak dut, ceviz ve kızılağaçlara yakın yerlerde dikiyorlar ve üzümlerin bu ağaçların çevresinde daha olgun olduğuna inanıyorlar. Üzümleri koni biçimindeki sepetler ile yaklaşık olarak 15 metreye kadar çıkabilen ağaçların üzerinden topluyorlar. günümüz koşullarında artık üzüm hasadı çardaklarda "Adzahuatra" (адзахуатра) yapılmaktadır.


Festivalde üzüm hasadı sonrasında Abhaz Bahçesi içerisinde, büyük bir masa üzerinde ulusal mutfak ürünlerini taze şaraplar ile birlikte kutlama yapacaklar. - masa da Abhazların geleneksel sofra ürünleri olan mısır unundan yapılan ekmekleri olan "Abısta" (мамалыгу), peynir, pişmiş ve kurutulmuş et, tavuk, erikli sızbal (алычовый соус), cevizli tavuk, sızbal  (асадзбал), Peynirli Pide (ачашв), çeşitli türde salatalar, cevizler ve diğer meyveler buluncak.  Festivale katılacak olanlar tatlı çeşitleri ile de buluşacak mısır unu ve üzüm suyundan karşık tatlı çeşidi olan "Akalmış" ( акалмышь), "Cevizli - Fındıklı Üzüm Sucuğu" (аджанджуха), Kuru İncir (алахарюа), kurabiyeler, közde kavrulmuş taze mısır, kavrulmuş kestane, , fındık gibi ürünler ile de tanışacaklar.


Festivali düzenleyen Organizayonunu Suhum Turizm Büro Sorumlusu Frikan Gunba, Apsnypress Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Birçok Batı Avrupa ülkesinde kasım ayı içerisinde olduğu gibi bizde de taze şarap kutlamaları yapılıyor, bunu Abhazya'da da geleneksel duruma getireceğiz. Bu girişmimiz Abhazya'nın diğer bölgelerinde de sürdürlecektir" dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
ABAZA - FESTİVAL
ŞARAP FESTİVALİ HABERLERİNİ BEKLİYORUM
ABAZA - YARASIN
ŞARAPLARIN TADINI MERAK EDİYORUM ANAŞILDIMI
gurme - tur varmı

şarap festivaline tc den tur düzenlecekse buradan yayınlasanız diyorum. katılmayı düşünebilirim

 

Değerli Okuyucu: Abhazya'ya tur düzenlendiğini sanmıyorum. Ancak özellikle İstanbul ve Ankara'da bazı tur şirketlerinin (Kafkasya'ya bilet satışı yapan) bu konuda yardımcı olabileceklerini zannediyorum. Eğer Abhaz pasaportunuz varsa zaten gidiş - geliş sistemini biliyorsunuz demektir. Sadece İstanbul - Sochi Uçak biletini almanız ve Abhazya'da ki kalış koşullarınızı oluşturmanız yeterlidir. Eğer Abhaz Pasaportu sahibi değilseniz Abhazya vizasi almak ve gidiş - geliş koşullarınız için  0 216 - 4180905 No.lu telefondan sizlere yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum.

 

Saygılarımla.

 

Abhazyam.com Genel yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A'tanba)    

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.