RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Eylül 2012, Çarşamba 18:12:56 tarihnde eklendi. 865 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Irakli Hintba Söyleşisi

IRAKLİ HİNTBA “AVRUPA ÜLKE VATANDAŞLARININ, ABHAZYA’NIN GÜRCİSTAN’A ASLA DÖNMEYECEĞİNİ BİLMELERİNİ İSTİYORUM”
Irakli Hintba Söyleşisi 26/09/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba, İtalyan Jeopolitik Dergisi “Limes” muhabiri Cecilia Tosi ile söyleşide bulundu.


Irakli Hintba söyleşisi, Gürcü – Abhaz Sorununun farklı yönlerini, tarihsel gelişimini ve günümüz koşulları sürecinin incelenmesini taşıyor. Hintba, Tiflis yönetiminin Gal Bölgesi’nde istikrar ortamını bozmak için yıkıcı ve terörist uygulamalar yaptığını, ancak Abhazya Devleti Yönetiminin son zamanlardaki uğraşıları sayesinde ortamın büyük ölçüde iyileşme gösterdiğini belirtti.


Cecilia Tosi’nin Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yapmış olduğu söyleşide, Abhazya’nın Rusya ile olan stratejik ortaklık ilişkileri, Güney Kafkasya'nın güvenliği için Cenevre’de sürdürülen görüşmelerde Rusya'dan beklentileri ve rolü, ayrıca Abhazya’nın Kuzey Kafkasya’nın kardeş hakları ile olan ilişkileri konuları görüşüldü.


Irakli Hintba, son soru hakkında verdiği yanıtta, “Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bu konu hakkında 17 Eyllül’de yapılan toplantıda olması gereken noktayı belirlemiştir” dedi. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/3052/abhaz-adige-kardesligi.html - abhazyam.com)


Irakli Hintba, Abhazya’nın geleceği hakkında ki soruya ise “Avrupa ülke vatandaşlarının Abhazya’nın Gürcistan’a asla dönmeyeceğini bilmelerini istiyorum” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.