RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Nisan 2012, Cuma 11:03:41 tarihnde eklendi. 986 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba’dan Gürcistan’a Suçlama

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHELAV CHİRİKBA “GÜRCİSTAN – HIRÇIN VE NE YAPACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR DEVLET”
Chirikba’dan Gürcistan’a Suçlama 13/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, İtalya’ya Abhaz heyeti tarafından düzenlenen gezi ve Cenevre’de sürdürülen 19. tur görüşmelerini değerlendirdiği basın toplantısında “Gürcistan, BM’in Gürcistan – Abhazya sorunu görüşmelerinde bulunan heyetin eski başkanı Dieter Boden ve Almanya Parlamentosu Milletvekili Viyola Von Cramon’a yasak koyması ile komşusu Abhazya’dan daha fazla hırçın ve ne yapacağı belli olmayan bir devlet olduğunun kanıtını ortaya koymuştur. Sanırım tüm dünya, Gürcistan yönetiminin, bizlere destek vermek isteyenlere, karşı görüş belirtenlere karşı hiçbir hoşgörü göstermediğini gördüğünü umarım” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Alman diplomat Dieter Boden, Güney Kafkasya sorunları hakkında bilinen bir uzmandır ve Abhazya sorunun farkındadır. Almanya Federal Meclisi Milletvekili Viola Von Cramon’da Abhazya ve Güney Osetya ile temas kurulmasının gerekli olduğunu belirten görüşlere sahip, bu yüzden Gürcistan bu kişilerden hoşnut değil” vurgulamasında bulundu.


Bilindiği üzere içerisinde Dieter Boden ve Viyola Von Cramon’un da bulunduğu Alman Marshall Vakfı Heyeti ve Robert Bosch Vakfı tarafından Nisan ayında Gürcistan’a ve daha sonra da Abhazya’ya ziyaret düzenlenmesi planlanmıştı. Ancak Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, eğer heyet içerisinde Boden ve Cramon bulunursa girişinin reddedileceğini açıklamıştı. Dieter Boden, Alman Gazetesi Süddeutsche Zeitung’da yayınlanan makalesinde heyetin Nisan ayındaki ziyaretinin suya düşmesinin nedenlerini açıkladı. (Konu hakkında bknz http://www.abhazyam.com/haber/2667/gurcistan-d-boden-kavgasi.html - Abhazyam.com)


Dieter Boden 1995 – 1996 yıllarında AGİT’in Gürcistan’da ki özel temsilcisi olarak görev yaptı. Ve Aralık 1999’da  da Abhazya – Gürcistan Sorunu’nda  BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi ve bu görevini iki buçuk yıl sürdürdü. Dieter Boden ayrıca uzun yıllar Rusya’da yaşadı ve mükemmel bir biçimde Rusça konuşuyor. Boden, Almanya’nın St Petersburg Başkonsolosu olarak görev yaptı. Son dönemde Almanya’nın AGİT Büyükelçisi olarak görevde bulundu.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1520158.html#ixzz1rrbVtj8m


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.