RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Nisan 2012, Pazar 09:45:20 tarihnde eklendi. 1045 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan - D. Boden Kavgası

GÜRCİSTAN YÖNETİMİ, TANINMIŞ ALMAN DİPLOMAT DIETER BODEN’İN ÜLKELERİNE GELİŞİNDEN RAHATSIZ OLDU.
Gürcistan - D. Boden Kavgası 08/04/2012. ВЗГЛЯД Gazetesi Muhabiri’nin Tiflis’ten bildirdiğine göre Gürcistan, daha önceleri Gürcistan’da görev yapan BM ve AGİT Heyetleri Başkanlığı görevini yürüten tanınmış alman diplomat Dieter Boden ile resmi anlamda herhangi bir temas yapmayacağını açıkladı.


Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Dieter Boden ile bağlantımız “Sınırlı” bir düzeyde bulunduğunu söyledi.


Dieter Boden, çeşitli Avrupa fonlarının uygulanması konusunda uzman olarak Tiflis’te ki ziyaretini sürdürecek. Dieter Boden aynı zamanda Abhazya da da bulunmuştu, bundan birkaç yıl önce taraflar arasında işbirliği kurulması için bir plan sunmuştu.


Nino Kalandadze “Dieter Boden, uluslar arası ortakları ile birlikte, (Çatışmaların çözümü hakkında) açık bir biçimde Gürcistan tarafını eleştiriyor. Dieter Boden, Gürcistan Devleti Yönetiminin işgal altındaki toprakları hakkında uygulamış olduğu stratejiye ‘hayali’ demişti” dedi.


Dışişleri Bakan Yardımcısı, Dieter Boden’in çeşitli basın – yayın organlarına yapmış olduğu açıklamalarda, Gürcistan’ın hata yaptığını belirterek ‘Üçüncü Reich’ dönemi ile kıyaslamalarda bulunmuştu ve bir zamanlar Almanya’nın Nazilerin yapmış olduklarından özür dilemesini istemişti. Bu Gürcistan tarafından kesinlikle kabul edilemez” dedi.


Nino Kalandadze “Gürcistan, onun gelmesini engellemeyecek, sadece onunla resmi düzeylerde heyet görüşmesi yapmayacaktır” dedi.


Dieter Boden’in Gürcistan ziyaretinin bu hafta içerisinde olması bekleniyor.


Kaynak: http://abhaz-uzel.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=1617:gruziya-razrugalas-s-izvestnym-nemetskim-diplomatom&catid=80&Itemid=233

 

 

Not:Bilindiği üzere Alman Diplomat Dieter Boden, BM Genel Sekreteri Abhazya Sorunu Özel Temsilcisi olarak görev yaptı, AGİT Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Heyet Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2008 yılında Abhazya Sorunu üzerine plan hazırladı, yapmış olduğu açıklamalarda Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasından sonra, Abhazya’nın da bağımsızlık hakkının olduğunu söyleyerek Gürcistan’n tepkisini çekmişti. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/323/dieter-boden-aciklamasi.html – Abhazyam.com)     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.