RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:20:23 tarihnde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB, BM ve Agit temsilcileri Abhazya'da görüşmelerini tamamladı

PİERRE MOREL, JOHAN VERBEKE VE HARLAMPOS HRİSTOPULOS, SUHUM'U ZİYARET ETTİLER
AB, BM ve Agit temsilcileri Abhazya'da görüşmelerini tamamladı 21/10/2009. Abaza Tv. Tarafından verilen bilgiye göre. Güney Kafkasya’da ki sorunların çözümü amacı ile Cenevre’de yapılan görüşmeleri yönlendiren AB Temsilcisi Pierre MOREL, BM Temsilcisi Johan VERBEKE ve AGİT Temsilcisi Harlampos HRİSTOPULOS, 21 Ekim’de görüşmeler sürecini görüşmek amacı ile Suhum’a geldiler. Temsilciler Devlet Başkanı Uluslar Arası İlişkiler Danışmanı Vyaçeslav ÇİRİKBA ve Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA ile görüştüler.

Cenevre Görüşmeleri Başkanları, 11 Kasım’da taraflar arasında Cenevre’de yapılacak olan görüşmede Abhazya ve Gürcistan arasında sorunların çözümünde silahlı güç kullanılmaması için yapılması düşünülen anlaşma taslağını Abhazya’lı temsilcilere sundular. Görüşmeler basın mensuplarının katılımı olmadan iki saatten fazla süre da geçti.

Pierre MOREL Toplantı sonrasında “Görüşmeler çok olumlu bir pozisyonda geçti. Cenevre görüşmelerine kadar bizleri daha birçok çalışma bekliyor” dedi.

Vyaçeslav ÇİRİKBA “Cenevre’de yapılacak olan görüşmelerde önemli değişimler yaşanacaktır. Biz önemli belgeler üzerinde çalışıyoruz, taraflar arasında sorunların çözümünde silahlı güç kullanılmaması için anlaşma belgesinin hazırlanmasına çalışıyoruz. Biz bu konuda uluslar arası garantinin sağlanmasını uzun zamandan beri istiyoruz. Belge daha hazır değil. Toplantıda anlaşma taslağı üzerinde görüşmede bulunduk. Proje üzerinde paragraf, paragraf görüşmeler yapıldı. Tarafların görüşlerini açık bir biçimde ortaya koyduğuna inanıyorum, şimdi biz Cenevre’de yapılacak olan görüşmelerde ki kendi önerilerimizi hazırlayacağız” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Johan VERBEKE “Görüşmeler çok iyi geçti. Cenevre Görüşmeleri ortak başkanlığı olarak  hazırladığımız belge üzerinde çalıştık. Abhazya’lı çalışma arkadaşlarımızla bütün noktalar üzerinde konuşarak gelişme sağladık. Elbette daha geniş bir çalışma gerektiriyor. Bizler ayrıca güney Osetya ve Gürcistan tarafları ile de görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Cenevre görüşmelerinin son toplantısı 17 Eylül 2009 Tarihinde yapıldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.