RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:19:07 tarihnde eklendi. 624 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ruslan Kişmariya'dan değerlendirme

ABHAZYA-GÜRCİSTAN SINIRI BÖLGESİNDE'Kİ "BEŞLİ MEKANİZMA" TOPLANTISI GAL'DE YAPILDI
Ruslan Kişmariya'dan değerlendirme 21/10/2009. Gal Şehrinde 20 Ekim 2009 Tarihinde "Beşli Mekanizma" Toplantısı yapıldı. Toplantı sırasında bölgede yaşanan on sorun üzerinde görüşmelerde bulunuldu. Abhazya Devlet Başkanı'nın Tam Yetkili Gal Bölge Sorumlusu Ruslan KİŞMARİYA gazetecilere verdiği bilgiye göre "sorunların içerisinde Gal bölgesinde yaşayan öğrencilerin Gürcistan’ın Zugdidi şehrinde  okumak istemeleri ile ilgili olarak İngur Nehri sınırında yaşanan olaylarda bulunuyor” dedi.

Ruslan KİMARİYA “Abhazya tarafı olarak komisyona Karadeniz’de yaşanan gemi kaçırma olayı konusunda ki olumsuzluğun sürdüğünü belirttik. Bizler Abhazya’ya gelen ve giden gemilerin Gürcistan tarafından el konulmasının doğru bir biçimde değerlendirilerek bu tür olayların önlenmesi için bir komisyon oluşturulması gerektiğini belirttik. Gürcistan tarafı denizde uygulamış oldukları eylemlerin korsanlık olduğunu kabul etmeyerek 80’li yıllardan kalan yasarlına göre hareketlerinin yasal olduğunu savunarak bu öneriyi reddettiler” dedi

“Beşli Mekanizma” Toplantısında ayrıca sınır bölgesinde yaşanan olaylar ile Gal bölgesinde otobüs soygun girişimi  hakkında ki gelişmeler ele alındı.

Ruslan KİŞMARİYA “Gürcistan tarafından Rusya Askeri güçlerinin Gürcistan hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek, olay ile ilgili DVD görüntülerini toplantıya getirdi, ancak bölgede uçan helikopterin Abhazya ya da Gürcistan topraklarında uçup uçmadıkları anlaşılamadı” açıklamasında bulundu.

“Beşli Mekanizma”nın bir sonraki toplantısı için 03 Kasım tarihinde buluşulma kararı alındı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.