RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:00:53 tarihnde eklendi. 615 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD bağımsızlığı tanımayacak

HILLARY CLINTON "ABD, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMAYACAKTIR" DEDİ
ABD bağımsızlığı tanımayacak 22/09/2009. ABD Dışişleri Bakanı Hillary CLINTON, BM Genel Kurulu toplantısı'na katılmak üzere New York'a gelen Gürcistan Devlet Başkanı Mihail SAAKAŞVİLİ ile yaptığı toplantıda "Washington yönetimi olarak dünya üzerinde Abhazya ve güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınmaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Hillary CLINTON "Biz, Rusya'nın 2008 yılında yapılan ateşkes anlaşması koşullarına uyması için çalışıyoruz, Gürcistan'ın bir kez daha kendi gücünü toparlaması için gerekli yardımlarımızı sürdürüyoruz" vurgulamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip GORDON tarafından düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre iki taraf arasında yapılan toplantı kapalı kapılar ardında sürdürüldü ve gelişmeler hakkında bilgi verilemeyeceğini belirterek "ABD Dışişleri Bakanı açık ve net olarak ABD'nin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımadığını ve tanımak için de hazırlık yapmadığını belirtti, ve Gürcistan Devlet Başkanı'na uluslararası topluluk üyelerinin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımamaları için her türlü çalışmayı yapacaklarını açık olarak belirtti" dedi.

İnterfaks Haber Ajansı'nın belittiğine göre Philip GORDON "Hillary CLINTON, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün tanındığına olan bağlılıklarını bir kez daha yineledi. bizim için ortak hedefimiz sadece diğer ülkelerin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlılarını tanımamalarını sağlamak değil, ancak onların Gürcistan'a ait olduklarınıda belirtmelerini sağlamaktır" dedi.

Mihail SAAKAŞVİLİ "ABD Politikasının nihai hedefinin Gürcistan'ın cazibesini arttırarak, kim dönmek istiyorsa bir mıknatıs gibi ona doğru dönmesini sağlamaktır" dedi.

Philip GORDON "Hillary CLINTON, Devlet Başkanı ile yapmış olduğu konuşmada Gürcistan'da demokrasinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak Rusya'nın bölgede bulunan askeri güçlerinin 2008 Ağustos savaşı öncesinde ki konumlarına geri dönmesini beklediklerini belirten görüşünü yineledi" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.