RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 08:56:42 tarihnde eklendi. 946 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladimir Ayüzba Venezuela'yı kutladı

VLADİMİR AVIDZBA "ABHAZ DİASPORASI VENEZUELA'NIN ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMASINI KUTLADI"
Vladimir Ayüzba Venezuela'yı kutladı 18/09/2009. Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Vladimir AVIDZBA'nın apsnypress haber ajansı ile yaptığı telefon görüşmesinde "Büyük Abhazya Diasporası Venezuela Cumhuriyeti’nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanımasını büyük coşku ile kutladı. Türkiye'nin bir çok şehrinde bulunan Abhaz Derneklerinde toplanan diaspora insanları birbirlerini tebrik ederek kutladılar. Kutlama törenleri Türkiye'nin İstanbul, Ankara, Adapazarı, Eskişehir, Kayseri ve diğer şehirlerde yapıldı" açıklamasında bulundu.

Vladimir AVIDZBA "Ankara Abhaz Kültür Derneği Başkanı Cahit KALE ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Venezuela'nın Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Raul Jose BETANDJOUR SEELAND'a teşekkür mesajlarını ilettiler. Görüşme çok sıcak bir ortam içerisinde gerçekleştirildi. Abhaz diasporasının temsilcileri tarihi vatanları olan Abhazya'nın bağımsızlığının Venezuela Devlet Başkanı Hugo CHAVEZ tarafından tanınmasından dolayı duymuş oldukları memnuniyeti belirttiler. Büyükelçiye Türkiye'de yaşayan Abhaz diasporası hakkında bilgi verdiler. İki saat süren görüşme sonucunda Ankara Abhaz Derneği Başkanı Cahit KALE Venezuela Büyükelçisi'ne Abhaz Ulusu'nun simgelerini belirten hediyeler verdi" dedi.

Vladimir AVIDZBA "Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunda, yeni Rus Başkonsolosu Aleksey ERHOVA ve eski Başkonsolos Aleksandr KRİVENKO arasında ki görev değişikliği nedeni ile yapılan törene davet edildim. Tören sırasında yapılan iki saatlik görüşmede İstanbul Başkonsolosu Türkiye'de bulunan Abhaz Diasporası'nın yaşamları ile ilgilendiğini belirtti, Konsolos'a Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından Türkiye ile diasporanın tarihi vatanı olan Abhazya arasında ki ulaşım seferlerinin yeniden başlatılması ve bir çok sorun hakkında ki görüşlerini belirten belgesini sunarak konu hakkında ki duyarlılıklarını ilettim ve Başkonsolosa Abhazya'nın foto-albüm'ünü hediye ettim" dedi.

Vladimir AVIDZBA "Abhaz Diasporası Dernekleri 1992-1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi'nin 16. yıl dönümü törenlerinin coşkulu bir biçimde kutlanması için hazırlıklar yapılıyor. Abhaz Dernekleri'nde Abhaz Dans Toplulukları ve Abhaz Şarkılarının yer alacağı ve Abhaz Diasporası temsilcilerinin yoğun bir biçimde katılacağı tören coşku ile kutlanacaktır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.