RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 08:50:42 tarihnde eklendi. 600 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ukrayna bağımsızlığı tanıyabilir

ANATOLİY TOLSTOUKHOV; UKRAYNA SEÇİMLERİ SONRASI ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIĞI TANINABİLİR
Ukrayna bağımsızlığı tanıyabilir 17/09/2009. "Ukrayna Bölgeler Partisi" Milletvekili ve Eski Viktor YANUKOVİCH Hükümeti Bakanı Anatoliy TOLSTOUKHOV; REGNUM Haber Ajansı Muhabiri'ne yaptığı değerlendirmede "Ukrayna'da yapılacak olan Devlet Başkanlığı seçimleri sonrasında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıkları tanınabilir" açıklamasında bulundu.

Anatoliy TOLSTOUKHOV "Venezuela gibi ülkelerin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdğığnı duymak çok güzel bir şey, ama daha önemlisi bu sürecin eski sovyet ülkerinde de devam ettirilmesidir. Ben Ukrayna'da yapılacak olan Devlet Başaknlığı seçimleri sonrasında bu ülkelerin bağımsızlığının Ukrayna tarafından bütün ağırlığı ile tanındığının açıklanacağını düşünüyorum" dedi.

Ukrayna "Bölgeler Partisi" Başkanı Viktor YANUKOVİCH; 26 Ağustos 2008 tarihinde yaptığı açıklamada "Ukrayna, Abhazya ve Güney Osetya Halklarının bağımısızlıklarını tanımak zorundadır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşturulan ülke sınırları, Sırbistan'ın izni olmadan Kosova'nın Bağımsızlığının tanınması ile yerle bir oldu. Kosova'nın Bağımsızlığının tanınması, Helsinki'de alınan ülke sınırlarının korunmasının garantiye alındığı Nihai Senedin ortadan kalktığının ciddi bir emsali oldu. Batı Dünyası Ülkeleri Kosova'nın Bağımsızlığını tanıyarak uygulamış olduğu politikaları aynı biçimde ikili standart kullanmadan bu konuda da uygulamalıdır" yorumunda bulunmuştu.

Aynı dönem içerisinde Kırım Parlamentosu, Ukrayna Devlet Yönetimi'ne Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının tanınması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: www.regnum.ru   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.