RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 08:42:58 tarihnde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Askeri işbirliği anlaşması imzalandı

ABHAZYA-RUSYA FEDERASYONU-GÜNEY OSETYA ARASINDA ASKERİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Askeri işbirliği anlaşması imzalandı 15/09/2009. Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya arasında 15 Eylül tarihinde Askeri İşbirliği Anlaşması imzalandı. Taraflar arasında ki belge üç ülkenin milli savunma bakanları arasında imzalandı. Belgeyi, Rusya Federasyonu adına Rusya Federasyonu Milli Savunma Bakanı Anatoliy SERDYUKOV; Abhazya Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Merab KİŞMARİYA ve Güney Osetya Milli Savunma Bakanı Yuri TANAEV imzaladılar. Abhazya'da kurulacak olan Askeri üs Gudauta'da, Güney Osetya'da ki üs ise Tsinval'de kurulacak. Üslerde ki birlik içerisinde 1700 asker bulunacak.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya'da ki üslerin onarım ve alt yapı çalışmalarının sürdürülmesi ve üslerin barış ve savaş ortamında ortak olarak kullanılması için uygun duruma getirilmesini üstlendi.

Abhazya Ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının bir yıl önce Rusya Federasyonu tarafından tanınmasından sonra devletler arasında yapılan anlaşmaya göre Milli Savunma Bakanlıkları tarafından hazırlanacak olan çalışma programlarına göre Rusya Federasyonu tarafından Abhazya ve Güney Osetya'da kurulacak olan üsler konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.