RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 08:42:00 tarihnde eklendi. 698 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hugo Chavez'e kutlama

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ; HUGO CHAVEZ'E TEŞEKKÜR, SERGEY BAGAPŞ'A KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ
Hugo Chavez'e kutlama DUYURU

Tarih : 10 Eylül 2009

Sayı : 2009/102

Konu : Venezuela’nın tanıması

Sayın

Raúl José BETANCOURT SEELAND

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti'nin Olağanüstü ve Tamyetkili Büyükelçisi

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak 22 Ağustos 2009 Tarih ve 2009/095 Sayılı, Abhazya'nın Bağımsızlığının Tanınması Çağrı Mesajımızı Sn. Devlet Başkanı Hugo Rafael Chavez Frias'a " Venezuela Bolivar Cumhuriyeti olarak sizlerinde kurtuluş savaşı sürecinden geçerek ülkenizin bağımsızlığını kazandırdığınızın bilincindeyiz. Rusya Federasyonu ve Nikaragua Devlet Başkanı ve Parlamentolarının özgür iradeleri ile Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıdığını tarih içerisinde hep birlikte yaşadık.

Bizler Abhazya dışında yaşayan 500.000 aşkın Abhazın temsilcisi olarak Devlet Başkanı Hugo Rafael Chávez Frías ve Parlamentosu’ndan Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması kararının alınacağını düşünüyor, diliyor ve bekliyoruz." diyerek Abhaz Diasporası'nın dileklerini ilettik.

10/09/2009 Tarihi'nde Moskova'da Sn Hugo Rafael Chavez Frias'ın "Venezuela'nın, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdığını belirtiyorum" tarihi açıklamasını duyduğumuzda 500.000'i aşkın Abhaz diasporasının mesajının yerini bulduğuna inanıyor ve onların kalplerinde çok önemli bir yere sahip olduğunuzu bilmenizi istiyoruz.

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak bizler Abhaz Diasporasının Venezuela Devlet Başkanı Hugo Rafael Chavez Frias'a almış oduğu tarihi karardan dolayı şükran duygularımızı ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Adına Başkan

İrfan ARGUN


abhazya_bayra.pngDUYURU

Tarih : 10 Eylül 2009

Sayı : 2009/103

Konu : Kutlama

Sayın

Sergey BAGAPŞ

ABHAZYA CUMHURİYETİ
DEVLET BAŞKANI

Sayın Başkan

Abhaz Diasporası'nın Temsilcisi olan Abhazya Dayanışma Komitesi olarak, kuruluş tarihimizden bu yana Abhazya'nın Bağımsızlık Savaşı sırasında ve sonrasında bağımsızlık hakkının dünya içerisinde kabul edilmesi ve tanıtılması için çalışmalarımızı ilk günkü gibi sürdürüyoruz.

Bizler, sadece Abhaz Diasporasının en yoğun yaşadığı ülke olan Türkiye'de değil, dünyanın neresinde bulunursa bulunsun bütün Abhaz Diasporasına ulaşmak ve hitap etmek için çalışıyoruz. Bu uğraşımızın ana çalışma konusu Abhazya'nın bağımsızlığının dünya ülkeleri tarafından kabul edilmesi ve tanıtılmasıdır.

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak, Abhazya'nın bağımsızlığının 26 Ağustos 2008 tarihinde Rusya Federasyonu ve 04/09/2008 tarihinde de Nikaragua Cumhuriyeti tarafından tanınmasının ardından başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün dünya ülkeleri tarafından tanınması gerektiğini belirten çalışmalarda bulunduk. Örneğin Abhazya Cumhuriyeti tarafından Belarus Cumhuriyeti Parlamentosu'na gönderilen bağımsızlığın tanınması talebinin kabul edilmesi için Abhaz diasporası içerisinde Belerus Parlamentosu'na Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması kampanyası başlattık ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukhasenko'ya bağımsızlığın tanınması çağrısında bulunduk.

Abhazya'nın Bağımsızlığının tanınması kampanyamız doğrultusunda Abhazya'nın bağımsızlığının tanınmasının 1. yıl dönümü olan 26 Ağustos 2009 tarihinden önce, 22 Ağustos 2009 tarihinde Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hugo Rafael Chavez Frias , Küba Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Kastro Rus ve Belarus Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Lukhasenko'ya Abhazya'nın Bağımsızlığının tanınması çağrısında bulunduk.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Rafael Chavez Frias'ın 10 Eylül 2009 Tarihinde Moskova'da Venezuela olarak Abhazya'nın Bağımsızlığının tanındığı mesajını izledik. Abhaz Diasporası olarak bu açıklamadan dolayı çok memnun olduk ve bizlerin çalışmalarının da bu tanınma açıklamasında katkıda bulunduğunu varsayarak çalışmalarımızın ne kadar önemli olduğunu gördük.

Türkiye'de ve Dünya'nın neresinde bulunursa bulunsun Abhaz Diasporası'nın ana görevi Abhazya'nın Bağımsızlığının dünya içerisinde ki bütün ülkeler tarafından tanınmasıdır. Bizler Abhaz Diasporasının Temsilcisi olan Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi olarak Abhazya'nın Bağımsızlığının tüm dünya ülkeleri tarafından tanınması süreci bitene kadar bu görevimizi sürdüreceğimizi belirtir. Venezuela'nın bağımsızlık kararının Abhazya halkına ve Abhaz Diasporasına mutluluklar getirmesini diliyoruz.

Venezuela Cumhuriyeti'nin Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması kararının Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı olarak sizin şahsınızda Abhazya Devleti ve Abhaz Ulusu'na hayırlar getirmesini ve diğer ülke devlet başkanları ve parlamentolarına örnek olmasını diliyoruz.

Derin Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Adına Başkan

İrfan ARGUN

Kaynak: www.abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.