RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 23:14:13 tarihnde eklendi. 609 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba'dan Venezuela'nın tanıması ile değerlendirme

SERGEY ŞAMBA "VENEZUELA'NIN ABHAZYA'YI TANIMASI DİĞER ÜLKELERİ DE ETKİLEYEBİLİR" DEDİ
Şamba'dan Venezuela'nın tanıması ile değerlendirme 10/09/2009. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; Venezuela'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarını tanıma kararı üzerine apsnypress haber ajansına yaptığı açıklamada "Bu önemli bir karardır. Belki diğer ülkeler için de örnek olabilir .Bugün Venezuela rafaından alınan karar sonrasında Bolivar Birliği içerisinde bulunan diğer ülkelerinde zincirleme tanınma kararlarını bekleyebiliriz" dedi. 

Sergey ŞAMBA "Bu kendiliğinden oluşan bir karar değildir. Bizler, Abhazya'nın bağımsızlığının Rusya ve Nikaragua tarafından tanınmasından sonra, diğer ülkeler tarafından tanınması için çalışmalar başlatarak ard arda adımlar attık. Bu zaman dilimi içerisinde heyetimiz Latin Amerika ülkelerinde bulunmaktadır. Karakas'a gittiler, oradan Küba'ya geçtiler ve oradan Nikaragua'ya gittiler. Bulundukları her yerde sıcak ilgi ve destek ile karşılandılar" dedi.

Sergey ŞAMBA "Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, şu sıralar Moskova'da bulunuyor, çalışma programı içerisinde Venezuela Devlet Başkanı Hugo CHAVEZ ile buluşması görülmüyor, eğer buluşma olmazsa bizim heyetimiz yarın sabah dönüş için Managua'dan Venezuela'ya geçecek belki Hugo CHAVEZ tarafından kabul edilebilir" dedi.

Sergey ŞAMBA; Latin amerika'yı ziyaret eden Abhazya Heyeti ile ilgili olarak "Gezi sırasında ülke büyükelçileri ile yapılan görüşmelerde birçok sorun çözüldü, abhazya'nın bağımsızlığının güçlü olarak destekleneceği mesajları alındı, eğer Venezuela Abhazya'nın bağımsızlığını tanıması ile diğer ülkelerinde birbiri arkasında sayısı artabilir" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.