RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 23:07:06 tarihnde eklendi. 637 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan Latin ülkelere ziyaret

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, BAĞIMSIZLIĞIN TANINMASI İÇİN LATİN AMERİKA ÜLKELERİNE GEZİ DÜZENLEDİ
Abhazya'dan Latin ülkelere ziyaret 07/09/2009. Abhazya Dışişleri Bakanlığı Heyeti tarafından Latin Amerika Ülkeleri'ne düzenlenen ziyaret 02 Eylül Tarihinde Venezuella'nın Başşehri Karakas'da başladı. Karakas'da ki Grand-Malia Hotel'e yerleşen Abhaz heyeti Karakas'ta ki bütün diplomatik organizasyonlar ile görüşmelerde bulundular.

Abhazya dışişleri Bakanlığı Heyeti'ne Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA başkanlık yapıyor, heyet içerisinde Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü Asida İNAPŞBA, Dışişleri .Bakanlığı İletişim Bölüm Müdürü İrakli TUJBA ve Abhazya Parlamentosu Milletvekili Soner GOGUA bulunuyor. Heyet, Karakas'da Latin Amerika ülkelerinin büyükelçileri ile birlikte çeşitli  toplantılarda bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı İletişim Müdürü İrakli TUJBA'nın apsnypress haber ajansı'na bildirdiğine göre "Yapılan toplantılar, sıcak bir atmosfer ve yakın ilgi alanı içerisinde gerçekleştirildi, ayrıca Rusya Federasyonu ve Nikaragua'nın Abhazya'nın bağımsızlığını tanımaları kararlarının Latin Amerika Ülkeleri tarafından destekleme kararları ile ilgili olarak teşekkürlerimizi ilettik" dedi.

İrakli TUJBA "03 Eylül 2009 tarihinde Maksim GVİNDJİYA, Honduras, Nikaragua, Bolivya, Arjantin, Şili büyükelçileri ile yapılan toplantıda ülkeler arasında yapılabilecek olan ekonomik, kültür, eğitim ve diğer alanlarda yapılabilecek olan işbirlileri üzerinde görüşmelerde bulundu ve bu görüşmelerden umutlu olduğunu belirtti. aAyrıca, Venezuella, Nikasagua, Honduras, küba, Bolivya ve diğer ülkeler tarafından kurulan ALBA Organiazyonu ile kurulacak olan işbiriliğinin güçlendirilmesi çalışmalarının yararı üzerinde görüş alışverişinde bulundular" açıklamasında bulundu.

İrakli TUJBA "yapılan toplantılarda, Dışişleri Bakan Yardımcısı, Abhazya Cumhuriyeti'nin Latin Amerika ülkeleri tarafından tanınması konularınıda görüştü. Maksim GVİNDJİYA, Özellikle Venezuella ve Küba gibi ülkeler ile diplomatik temasların kurulması sonucunda diğer Latin amerika ülkelerinin de bundan etkilenebileceğini belirtti. Abhaz heyetinin çalışmaları, Abhazya'nın bağımsızlığının Latin Amerika ülkelerinde tanınması için olumlu bir ortam yaratmak için yapılıyor" vurgulamasında bulundu.

İrakli TUJBA "Abhazya Cumhuriyeti Heyeti, Venezuella'da 22 Latin Amerika Ülkesi'nin temsil edildiği Latin Amerika Ülkeleri Parlamentolar Birliği'nin Venezuella'lı 12 üyesi ile toplantı yaptılar. Latin Amerika Parlametolar Birliği , Latin Amerika Ülkelerinin sorunlarının çözümü ve tartışılması amacı ile kurulmuş bir organizasyon. Ayrıca bu organizasyon Asya ve Afrika ülke parlamentoları ile de işbirliğini geliştirmektedir. Venezuella'lı parlamenterlerin, Abhazya'nın bağımsızlığının uluslararası arenada tanıtılması için destek olacaklarından eminiz. Maksim GVİNDJİYA, Latin Ameriika Parlameto Birliği üyelerine göstermiş oldukları konukseverlikten dolayı teşekkür ederek, Latin Amerika'lı parlamento temsilcilerin ile ileride benzer bir toplantı yapabileceklerini belirtti" açıklamasında bulundu.

İrakli TUJBA "M. GVİNDJİYA, yaptığı açıklamada Abhazya olarak Latin Amerika ülkelerinin vermiş oldukları bağımsızlık mücadelelerine ve kendi devletlerini yaratma çalışmalarına destek verdiklerini, bu desteğin Abhazya'nın tüm uygar ülkeler ile dostluk ve karşılıklı çıkarlar saygı ölçüsünde işbirliği kurmaya hazır olduğunu belirtti." dedi.

İrakli TUJBA "Abhazya Dışişleri Heyeti'nin Venezuella gezisi sırasında kendilerine Pridnestroviya Moldova Cumhuriyeti Karakas Temsilcisi, Rusya Federasyonu Venezuella Büyükelçisi ve Venezuella Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürlüğü Temsilcileri'de bulundular. 05 Eylül tarihinde Küba'ya geçecek olan Abhaz Heyeti bu ülkede Küba Dışişleri Bakanlığı Temsilcileri ile buluştular. Abhazya Heyeti'nin Nikaragua resmi ziyareti 09 Eylül-11Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Nikaragua devlet Başkanı Daniel ORTEGA tarafından kabul edilecek olan heyet üylelri iki ülke arasında ki politik, ekonomik ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili görüşmelerde bulunacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.