RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 22:30:11 tarihnde eklendi. 623 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev'den Bagapş'a kutlama

DİMİTRİ MEDVEDEV, ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ NEDENİ İLE SERGEY BAGAPŞ'A KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ
Medvedev'den Bagapş'a kutlama 03/09/2009. Apsnypress Haber Ajansı'nın Abhazya Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre; Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ tarafından gönderilen Abhazya'nın bağımsızlık ve egemenlik haklarının Rusya Federasyonu tarafından tanınmasının 1. yılı nedeni ile gönderilen teşekkür mesajına karşılık kutlama mesajı gönderdi

 

Dimitri MEDVEDEV, Sergey BAGAPŞ'a gönderdiği kutlama mesajında;

"26 Ağustos tarihi iki ülke halkları için önemli bir gündür, devlet başkanı olarak şahsınızda Abhaz Halkının bu önemli gününü kutluyorum. Rusya tarafından Ağustos 2008'de alınan karar sıradan bir karar değildir, ancak çok önemli bir karardır, Abhazya Cumhuriyeti'nin özgürlük ve bağımsızlık haklarının garantiye alınmasında, onun tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur.

Bir kez daaha vurgulamak istiyorum ki bizim tarafımızdan alınan karar kesindir ve yeni baştan gözden geçirilmeyecektir.

Bugün Abhazya'nın devlet yapılanmasını oluşturmak için çalışacağına güveniyorum. Demokratik kurumlarını faaliyete sokacaktır. Devlet sınırlarını güçlendirecektir. sosyo-ekonomik alt yapısı yavaş, yavaş gelişecektir. Ülke vatandaşları geleceklerine güvenle bakacaktır.

Rusya ve Abhazya arasında geçtiğimiz yıl devletler arası anlamda olumlu ilişkiler sağlanmıştır, bu ilişkilerin geliştirilmesinde Rusya ve Abhazya arasında imzalanan Dostluk ve İşbirliği Anlaşması'nın karşılıklı yardımlaşma ve işbirliğinin hızlanmasında anahtar rolü üstlendiğini vurgulamak istiyorum.

Bizim ülkelerimizin önünde ticari - ekonomik, sosyal ve insani yardım konularında çalışmak için bir çok fırsat bulunuyor, bölgede güvenliğin ve istikrarın sağlanması için önümüzde öncelikli görevlerimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönem uzun yıllar boyunca yoğun çatışma ortamında yaşayan Abhaz halkının bu olumsuz ortamdan kurtulma süreci olacaktır. Bu süreç içerisinde Abhaz Halkına desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.