RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 22:13:19 tarihnde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Andrey Nesterenko'dan açıklama

ANDREY NESTERENKO "NİKARAGUA PARLAMENTOSU, ABHAZYA-GÜNEY OSETYA BAĞIMSIZLIK KARARINI DEĞİŞTİREMEZ"!
Andrey Nesterenko'dan açıklama 28/08/2009. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey NESTERENKO; Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA'nın 05 Eylül 2008 tarihinde iki güney kafkasya ülkesi hakkında almış olduğu bağımsızlıkların tanınması kararının  Nikaragua Parlamentosu tarafından değiştirlebileceği biçiminde ki yprumlar üzerine yaptığı açıklamada "Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA tarafından geçen yıl eylül ayında yayınlanan Abhazya ve Güney Osetya'nın bağısızlıkarının tanınma kararnamesi, Nikaragu Meclisi tarafından iptal edilemez" dedi.

Andrey NESTERENKO "Rusya olarak yapmış olduğumuz incelemelerde Nikaragua Anayasasında, Devlet Başkanı'nın dünya içerisinde ki başka devletler ile ilişki kurulması konusunda karar alma yetkisi bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki Nikaragua Devlet Başkanı Daniel ORTEGA'nın geçtiğimiz yıl eylül ayında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma kararnamesinin Nikaragua Parlamentosu tarafından iptal edilmesi gibi bir durum olamaz" vurgulamasında bulundu.

Andrey NESTERNKO "Devlet Başkanlığı tarafından yapılan bu kanun hükmünde ki kararname sadece bu iki Güney Kafkasya ülkesinin bağımsızlıklarının tanınmasını içerimyor, aynı zamanda Abhazya ve Güney Osetya ile diplomatik ilişkilerinde kurulmasının başlatılmasını belirtiyor. Bugün için bu süreç tamamlanmamıştır. Ancak bu ülkelerin bağımsızlıklarının tanınması konusu için hiç bir sorun bulunmuyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.