RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 22:09:59 tarihnde eklendi. 1343 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus haritalarında Abhazya ve G. Osetya ayrıldı

RUSYA FEDERASYONU; ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI AYRI DEVLET OLARAK GÖSTEREN HARİTALARI HAZIRLADI
Rus haritalarında Abhazya ve G. Osetya ayrıldı 27/08/2009. Kommersant Gaztesinde bugün yayınlanan haberde, Rusya Federasyonu Devlet Harita ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Leonard YABLONSKY "Harita uzmanları Abhazya ve Güney Osetya haritalarını ayrıntılı bir biçimde hazırlamaktadır, buralardaki yerleşim yerlerinin isimleri Gürcistan'da belirtilen adlandırmalar ile değil Abhazya ve Güney Osetya tarafından belirtilen tanımlamalara göre isimlendirilecektir" açıklamasında bulundu.

Leonid YABLONSKİY "Bizler Abhazya ve Güney Osetya'lı yetkilierden yerleşim bölgelerinde yapılacak olan değişiklikler ile ilgili olarak belirtmiş olduğumuz soruların  belgelerini ayrıntılı bir biçimde aldık. Uzmanlarımız tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Abhazya ve Güney Osetya'nın haritaları ayrıntılı bir biçimde hazır uruma getirilmiştir" dedi.

Leonid YABLONSKİY "Hatırlanacağı üzere Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınmasına rağmen 2008 yılı döneminde Rusya'da basılan haritalarda Abhazya ve Güney Osetya Gürcistan içerisinde ve aynı renkte gösterilmişti. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine haritaların düzelitilme çalışmaları başlatıldı.  Siyasi haritalarda Abhazya ve Güney Osetya'nın başşehirleri Suhum ve Tsinval olarak gösterilmiştir. Haritalarda olabilecek hataların düzeltilmesi için genel müdürlüğümüz gererkli yardımı gösterecektir" hatırlatmasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.