RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 22:04:55 tarihnde eklendi. 557 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev'den 1. yıl değerlendirmesi

MEDVEDEV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YA YILLARDIR AMBARGO UYGULAYAN BAZI KOMŞULAR NE DİYEBİLİRLER Kİ"
Medvedev'den 1. yıl değerlendirmesi 26/08/2009. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıkalrının tanınması kararının alınmasından bu yana geçen 1. yıl nedeni ile ilgili olarak yayınlamış olduğu bildiride "Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının tanınması kararı uluslararası hukuk kurallarına göre kesin olarak geçerli bir karardır ve bu karardan  geriye dönüş olmayacaktır" dedi.

ITAR-TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Dimitri MEDVEDEV "Bir yıl sonra da alınsa Rusya'nın kararı aynı olurdu. Bu kararın alınmasından dolayı hiç bir pişmanlık duymuyorum, almış olduğum karar ululslararası hukuk kuralları açısından meşru, adil ve kesinlikle alınması gerekli olan bir karardır. Bu kararımızın eleştirilmesi  bizim açımızdan kabul edilemez ve biz bu kararlılığımızı sürdüreceğiz. Kesinlikle alınması gereken tek net bir karardır, bundan geriye dönüş olmaz" dedi.

Dimitri MEDVEDEV "Eğer bu konu hakkında konuşmak gerekirse, tabii ki bu kararın  o dönemde yapılan saldırının hemen ardından alındığını unutmamamız gerekir. Eğer o yıl farklı bir biçimde yanıt vermiş olsa idik Abhazya ve Güney Osetya halklarının korunması koşulları, başka  hiç bir biçimde gerçekleşemezdi" vurgulamasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV; Başka ülkelerin Abhazya ve Güney Oetya'nın bağımsızlıklarını tanımaları hakkında ki soruya verdiği yanıtta "Bu bizler için kesinlikle ikincil bir konudur. Elbette bu ülkelerin diğer ülkeler tarafından tanınması bizleri ilgilendirir, Ancak bu gibi konular dünya da çok hızlı bir biçimde yürümüyor.  Açıkça zor bir adım, ve doğal olarak diğer devletler bu gibi konularda karar vermeden, daha önceden alınmış bu tür kararlara bakmak ve düşünmek zorundadırlar. Rusya Federasyonu için her hangi bir değişiklik olmayacaktır. Ancak diğer ülkeler düşünürler de sonradan uluslararası hukukun bu ülkelerin bağımsızlıklarının tanınmasını doğruladığına karar verirlerse, elbette bizler bundan dolayı sadece memnun oluruz" dedi.

Dimitri MEDVEDEV "Rusya bu iki ülkenin bağımsızlığını tanımakla durmayacaktır, ancak onların devletlerini onarım çalışmalarında aktif bir biçimde işbirliği içerisinde yardımcı olacaktır. Bizler  karşılıklı olarak, askeri yardım, dostluk ve işbiriliği anlaşmasını imzaladık, bu anlaşmaya bağlı olarak gelecekte yapacağımız çalışmalar ile ilgili belgelerinde hazırlanıp imzalanması ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben geçenlerde Güney Osetya'yı ziyaret ettim. İnsanların nasıl yaşadıklarını gördüm. yoksulluk içerisinde yaşıyorlar ve bizlerin yardımı olmadan onlar için yaşam oldukça zor olacaktır" dedi

Dimitri MEDVEDEV "Bizler,  onların alt yapılarının geliştirilmesine, yeni tesislerin kurulmasına, yeni projelerin geliştirilmesine yardımcı olacağız, Bu biçimde onların sosyal yaşamlarının yükselmesini sağlayacağız. Şimdi oralarda, evler onarılıyor, yeni okullar inşa ediliyor, uzun yıllardır sürdürülen ambargonun yaratmış olduğu bütün zorluklar ortadan kaldırılmaya çalışılıyor, bu konu hakkında  bazı komşu ülkeler ne söyleyebilirler ki. Ama orada şu anda gerçek bir çalışma sürüyor" dedi

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.