RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 21:38:20 tarihnde eklendi. 763 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Indira Agırba'dan açıklama

İNDİRA AGIRBA "GAL BÖLGESİNDE YENİ ÖĞRETİM YILI TÜM ABHAZYA'DA OLDUĞU GİBİ 1 EYLÜL'DE BAŞLAYACAKTIR"
Indira Agırba'dan açıklama 21/08/2009.  Abhazya Milli Eğitim Bakanı İndira AGIRBA; Gürcistan’da Elektronik Basın-Yayın organlarında yayınlanan “Gal Bölgesinde ki okullar normal öğretim yılı başlangıç tarihinden sonraki bir tarihe ertelendi” biçimindeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

İndira AGIRBA; bugün apsnypress haber ajansına bidirdiğine gore “Gal bölgesinde ki okullar normal olarak tüm Abhazya’da olduğu gibi 1 Eylülde öğrenime başlayacaktır. Bu tür kışkırtıcı yalan haberler yayınlamak gürcü basınının tipik karakteridir. Gal bölgesi’nde öğretim ylının açılışını erteleyecek hiç bir neden görülmüyor” açıklamasında bulundu.

21 Ağustos Cuma günü Gal Bölgesi’nde ki okullların 1 Eylül 2009 tarihinde açılması için var olan sorunların çözümü ve öğrenim dönemi ile ilgil planın görüşüldüğü bir toplantı yapıldı.

“Bizim Abhazya” «Наша Абхазия» isimli gürcistan inter-net kanalında “Afrika Domuz Vebası Hastalığı nedeni ile Gal Bölgesindeki okullar 20 Eylül 2009 tarihine kadar ertelendi” biçiminde haber yayınlanmıştı.

Abhazya Devleti Veterinerler Odası Başkanı Erik ANŞBA “Gürcistan Basın-Yayın organlarında Gal Bölgesi’nde yaşayan hayvanların yaşamlarının kötüleştiği biçiminde açıklanan haberler gerçek dışıdır. Bölgede ki yaşam istikrarlı bir biçimde sürmektedir ve veterinerlik hizmetleri yeterli olarak verilmektedir. éAfrika Domuz Vebası vb hastalıkların Gal Bölgesinde bulunduğu türünde ki haberler tümüyle yalandır” vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.