RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 21:35:54 tarihnde eklendi. 759 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan Gürcistan'a uyarı

SERGEY ŞAMBA; "ABHAZYA, POTİ LİMANINDAKİ GEMİLERİN KURTARILMASI İÇİN "ORANTILI GÜÇ" KULLANABİLİR"
Abhazya'dan Gürcistan'a uyarı 21/08/2009. Gürcistan, Tiflis Yönetiminin izni olmadan Abhazya'ya giden gemiler için av oyunu başlattı. Bugün Moskova'da yayınlanan  "Время новостей" gaztesindeki haberde "Gürcistan Deniz Sıhil Koruma Birlikleri tarafından Kamboçya bandıralı "Afrostar" isimli gemi gözaltına alındı. Geminin bütün mürettabatı Suriye uyruklu ve gemi Suhum limanından 155 ton hurda yüküalarak denize açılmıştı. Gemi Gürcistan Sahil Muhafaza Gemilerinin eşliğinde Poti limanına getirildi. Gürcistan Abhazya'nın bağımsızlığını tanımıyor, ve Tiflis bu ülkeye deniz yolu ile ulaşımın yapılmasını engelliyor.
 


"Время новостей" Gazetesi, Gürcistan Sahil Muhafaza gemilerinin bu yıl içerisinde kaçırdıkları  4. gemi olduğunu belirtiyor. 17 Ağustos tarihinde panama bandıralı Türk Gemisi "Buket" tankeri göz altına alındı, tanker türkiyeden aldığı 2000 ton benzin ve 700 ton dizel yakıtını Abhazya'ya götürüyordu. Poti limanında gözaltında tutulan "Buket" tankerinin mürettebatı Türk ve Azerbaycan vatandaşlarından oluşuyor. Gürcistan Yönetimi, geminin açık arttırma ile satışa çıkarıldığını ve gemi kaptanının 12 yıl hapis cezası ile yargılanacağını belirtti.

Abhazya Dışişleri bakanı Sergey ŞAMBA yaptığı açıklamada "Suhum, Poti limanında bulunan gemiler için "orantılı" güç kulanarak müdahalede bulunacaktır ya da uluslararası organizaayonlar bölgede bu tür saldırıları önlemek için gerekli önlemleri alacaktır" dedi. Abhazya Genel kurmay Başkanı Anatoliy ZAYTSEV   "Времени новостей" haber ajansına verdiği demeçte "Uluslararası karasularda gemilere el konulması 'korsanlıktır'. Abhazya ordusu olarak henüz gerekli yanıtı vermedik" açıklamasında bulundu.

 "Время новостей Gazetesi, "Gürcistan tarafından Abhazya'ya karşı sürdürlen bu eylemlerin sonucunda tutuklanan diğer ülke vatandaşlarının durumu Tiflis'in bu ülkeler ile sorunlar yaşayabileceği konusuna dikkati çekti. tutuklular arasında sadece Suriye vatandaşları bulunmuyor, Gürcistan'ın "Stratejik Ortağı" olarak bulunan Türkiye ve Azerbaycan vatandaşları'da bulunuyor." Açıklamasına yer verdi

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.