RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 21:29:50 tarihnde eklendi. 853 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gulag'da eziyeti sorguluyor

ABHAZYA; STALİN-BERİA DÖNEMİ'NDE "GULAG"DA EZİYET ÇEKEN ABHAZLARIN AKIBETİNİ SORGULUYOR
Abhazya Gulag'da eziyeti sorguluyor 19/08/2009. Abhazya Devlet Müzesi üst Düzey Bilim Araştırmacısı ve Yazar Diana AHBA tarafından ilk olarak hazırlanan araştırma sonucunda Stalin döneminde eziyet gören Abhazlar hakkında Suhum Merkez Sanat Sergi Salonunda fotoğraf sergisi açıldı.

Fotoğraf Sergisi; oluşturulacak olan büyük projenin ilk aşaması olarak sunuluyor. Bu aşamaya gelinmesi için on ay boyunca materyallerin toplanması ve tasnif edilmesi süreci yaşandı. 1937-1938 yılları arasında yaşanan trajedinin gün yüzüne çıkartılması sonucunda 56'dan fazla fotoğraf ve döneme ait belgeler toplandı. sergiyi ziyaret edecek olanlar GULAG Çalışma kamplarında bulunan Abhazların yazmış oldukları mektup ve günlükleri de görmüş olacaklardır.

Diana AHBA "Abhazya tarihinin en trajik ve acı olayların yaşandığı dönem SSCB içerisnde 1930 - 1950 yılları arasında olmuştur. bu süreç içerisnde baskının en üst düzeye ulaşmış olduğu dönem 1937 yılı olmuştur, çünkü "Abhazya özellikle bu yıl "halk düşmanlığı"nın en üst düzeyini yaşamıştır. 1930'lu yılların baskısını en iyi anlatan belge ve eşyalar Nestor LAKOBA Müzesinde bulunuyor, ancak müze henüz açılmaya müsait olmadığı için oradan materyal alamadık." dedi.

Diana AHBA "Fotoğraf Sergisi STALİN Döneminde evlerinden çıkartılan, öldürülen ve baskıya uğrayan Gudauta, Gagra, Oçamçıra, Tkvarçal ve Gal Bölgesi yaşayanlarının anısına düzenlenmiştir. STALİN ve BERİA Baskı Dönemi'ne ait belge ve fotoğrafları toplamayı sürdüreceğiz. Proje Abhazya Devlet Başkanlığı tarafından desteklenmektedir" dedi

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.