RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 21:25:45 tarihnde eklendi. 688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin'in Abhazya ziyareti AB'yi rahatsız etti

AB DÖNEM BAŞKANI İSVEÇ "VLADİMİR PUTİN'İN ABHAZYA'YI ZİYARETİ BÖLGE BARIŞINI ZEDELEDİ"
Putin'in Abhazya ziyareti AB'yi rahatsız etti 14/08/2009. AB Dönem Başkanı İsveç, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir PUTİN'in Abhazya'yı ziyaret etmesi ile ilgili olarak bildiri yayınladı. Bildiride "Abhazya'ya yapılan ziyaret, uluslararası toplumun bölgede istikrarın sağlanması için yapmış olduğu çabalara olumsuz etki yapacaktır" açıklamasına yer verildi.

AB Dönem Başkanlığı Bildirisinde "Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin gürcistan Yönetimi'nin haberi olmadan, Gürcistan'ın bölgesi olan Abhazya'yı ziyaret etmesi rahatsızlık yaratmıştır. AB, bu ziyaretin toprak bütünlüğü ilkesine uymadığını belirtiyor. AB olarak  Gürcistan'ın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne destek verdiğimizi bir kez daha yineliyoruz" vurgulaması yapıldı.

AB Dönem Başkanlığı; bilindiği üzere Vladimir PUTİN'in 12 Ağustos tarihinde Abhazya'ya yaptığı ziyaretten bir ay kadar önce Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV'in Güney Osetya'ya yaptığı ziyaret sırasında benzer bir açıklama ile kınama bildirisi yayınlamıştı.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.