RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 21:17:55 tarihnde eklendi. 626 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

14 Ağustos Şehitler Günü anılıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ "14 AĞUSTOS ŞEHİTLER GÜNÜ"NÜ ANIYOR
14 Ağustos Şehitler Günü anılıyor 14/08/2009. Bugün Abhazya-Gürcistan savaşının başlangıcının 17. yıl dönüümü. Bugün 17 yıl önce gürcistan Devlet Konseyi Askeri Birlikleri Abhazya topraklarını işgal etti, Abhazya'nın zaferi ile biten ve 413 gün süren savaş başladı. Abhazya Cumhuriyeti her yıl 14 Ağustos'u "Vatanı Koruyanlar Günü" olarak anıyor. Yaşanan savaş Abhazya2da "Kurtuluş Savaşı" olarak anılıyor.

Bugün sabahleyin, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA, Başbakan Aleksandr ANKVAB, Hükümet Üyeleri, Parlamementerler, halk, gençler ve çocuklar hep birlikte "Şehitler Anıtı" önünde toplandılar. Savaş sırasında ölenlerin anısına ve şehitler mezarlığına çelenkler, çiçekler bırakıldı. Saat 11:00'de (Moskova saati) şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu dakika içersisinde ülkenin her yerinde trafik durdu ve alarm sirenleri çalındı.

Abhazya'nın Kurtuluş savaşına, Abhazya tarafından yaklaşık olarak 12 bin kişi katıldı. Abhazya savunma bakanlığı açıklamasında savaş içerisinde 2700'ün üzerinde kişi şehit oldu, 5000'in üzerinde kişi yaralandı. 200 kişi'de bugüne kadar kayıp listesinde yer alıyor. Abhazya'nın bağımsızlık savaşına Kuzey Kafkasya halklarından, Güney Rusya Bölgesi vatandaşlarından ve Abhaz diasporasından gönüllüler de katıldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.