RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:40:07 tarihnde eklendi. 663 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI; ULUSLARARASI YARDIM KURULUŞLARINI KULLANDIKLARI DİL KONUSUNDA UYARDI
Abhazya Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı 14/08/2009

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI; ULUSLARARASI KURULUŞ TEMSİLCİLİKLERİNİ "YAPMIŞ OLDUKLARI YANLIŞ POLİTİK SÖYLEMLERDE VE KÜLTÜREL AYRIMCILIK İLE ABHAZYA'YA KARŞI GÜRCİSTAN DEVLETİNE DESTEK SAĞLAMAMALARI GEREKİR" BİÇİMİNDE UYARDI.

13/08/2009.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA açıklamasında "Uluslararası yardım kuruluşlarının politik yaklaşımlarında sürekli olarak yapılan saygısız ve ihmalkar davranışlarından dolayı Abhazya Cumhuriyeti olarak derin kaygı duyuyoruz. Uluslararası yardım kuruluşları varolan gerçekleri ve Abhazya'nın devlet olarak varlığını inkar etmeyi sürdürüyor, bu durum yapmış oldukları resmi yazışma belgelerinde de kendisini gösteriyor.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak uluslararası yardım kuruluşlarına resmi olarak bu konularda uyarı yapılmasına rağmen, kendilerine ait olan resmi inter-net sitelerinde Abhazya'yı coğrafik olarak belirtirken gürcistan deyiminden sonra virgül koyarak gösteriyorlar, (Abhazya, Gürcistan), ayrıca diğer bir söylem biçimleri olan "Ayrılıkçı Abhazlar", "De-Facto Yönetim", "Gürcistan'ın Ayrılıkçı Bölgesi" ve benzer deyimler Abhazya tarafından kabul edilemez.

Uluslararası bütün organizasyonların, BM Genel Sekreteri tarafından bölgedeki çatışmalar ile ilgili olarak hazırlanan ve BM Üyelrine karşı okunan son raporda (S/2009/254 No. 18 Mayıs 2009) kullanılan dilde açıkça ya da dolaylı olarak Bağımsız Abhazya  Cumuhriyeti olarak atıfta bulunulmuş olunmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Uluslararası Organizasyonlar tarafından  yapılan yanlış siyasi söylemler Abhazya'ya karşı Gürcistan tarafından kullanılmak istenen kültürel ayrımcılığa destek anlamını taşımaması gerekmektedir.

Abhazya tarafı ile var olan gerçeklere dayalı olarak daha verimli çalışılabilmesi için, Abhaz Halkının tarihsel mirasına, geleneklerine saygı duyulması gerekmektedir, ayrıca kullanılan deyimlerin seçiminde tarafsız ve dengeli bir üslup kullanılmasına dikkat edilmelidir. Abhazya tarafı olarak bundan sonra ki gelişmelerde kullanılan ifade ve tavırlar Ulusal egemenliğimize karşı bir tavır olarak değerlendirilecektir. Bizler karşılıklı saygı temelinde yapılacak olan çalışmaların başarılı ve güçlü bir güven olgusu içerisinde işbirliği oluşturacağını belirtiyoruz" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.