RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:39:05 tarihnde eklendi. 661 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin gazetecilerin sorularını yanıtladı

PUTİN; TÜRKİYE'YE 2.5 MİLYON, ABHAZYA'YA 1 MİLYON RUS TURİST GELDİ. OTELLER ONARILIRSA BU SAYI ARTAR
Putin gazetecilerin sorularını yanıtladı 12/08/2009. Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir PUTİN; Soçi’de Abhazya Basın-Yayın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Soru: Vladimir Vladimirovich, il kez rusya yönetiminden üst düzeyde bir yönetici Abhazya’yı ziyaret ediyor. Bu ziyaretten ne bekliyorsunuz?

Vladimir PUTİN – Evet, ilk kez, kendi gözlerimiz ile gelişmelere bir bakalım. Ben Abhazya’da çok önceleri bulundum. İlk kez – Üniversitede öğrenci iken inşaatta çalıştım. Burada üniversiteli arkadaşlarımla bulundum. Daha sonra Gudauta’da öğrenci kampında bulundum. Orada Leningrad Üniversitesi öğrencilerinin tatil kampı bulunuyordu. Orada iki hafta daha kaldım. Hatırlıyorum o zaman Suhum’a da gitmiştim.

Elbette o tarihten bu yana Abhazya’da yaşanan değişiklikleri görmek istiyorum. Evet yapacağımız çalışmalar: Abhazya Devlet yönetimi ile bizler dikkatli çalışmalar ile, ekonomik ve sosyal güvenlik konularında ki paket çalışmaları, güvenlik sorunları ve sınırın korunması konusunda, bütün bu konular ile ilgili görüşmelerimiz olacak..

Soru: Kafkasya Halkı geçen sene ağustos ayında Rusya tarafından uygulanan hareketleri destek verdi. Ancak batı ülkeleri Rusya’nın bu iki küçük devletin kurtuluşana destek vermesini eleştirdiler. Rusya’nın bu bölgedeki adımı ikili standart politika uygulayan batılı ülkeleri nasıl etkiler?

Vladimir PUTİN – Biz her zaman bu satandartları belirttik. “İşte Batı…”, “İşte Rusya…” biliyormusunuz ki batı da homojen değil, tamamı ile homojen değil. Batı dünyasında, resmi batıda, aslında bir çoğu bizim tarafımızda bulunuyor. Onlara ABD’den ve NATO ülkelerinden gelen ciddi bir baskı uygulanıyor. Ve, eğer açık bir biçimde söylemek istersek, bir çoğu kendi pozisyonlarını açık olarak dile getiremiyorlar, böyle olmakla birlikte onları ABD'nin pozisyonundan ayırmak gerekir.

Sizler çfte satandarttan söz ettiniz. hatta ikili standart değil, hatta üçlü değil... Genelde yüksek standarların olmamasından kaynaklanıyor. "soğuk savaş" bittkten sonra ABD yönetiminde, nasıl istiyorsa, nasıl beğeniyorsa herhangi bir kurala bağlı olmadan her şeyi yapabilirim gibi genelde bir hayal dünyası oluşmaya başladı. Ve ölçüt, sadece tek bir düşünce olabilir - kendi çıkarı, ve kendi çıkarı yanlışda olsa sürekli olarak kendi ilgisini belirtmek.

Ancak bizim görüşümüz, bugün içn bütün ilgi alanları uluslararası standartlara ve hukuk kurallarına bağlı olarak gerçekleşmelidir biçimindedir. Çünkü dünya üzerinde hiç bir ülke eğer arzuları bu biçimde ise bugünkü koşullara göre kendi kaynakları ile bunu gerçekleştiremez - Dünya Jandarması, Dünya İmparatorluğu rolünü yerine getirmek için bütün bu baskılar uygulanıyor. Bence bu gerçek şimdi var, bütünü ile var. Bunun içindir ki ben, ortaklarımız ile günlük konuşmalar düzeyinde değil, politik düzeyde kendi görüşlerini yumruk vurarark net bir biçimde belirtmelerini çok istedim. Ve tam bu zamanda belirtmek gerekirse, biz bu gelişmelerin yavaş yavaş oluştuğunu görüyoruz.

Rusya'nın eleştirileri neyi anlatıyor, benim söylediğim gibi, çalışmaları, fikirleri bir ülkenin baskısı altında olmadan toplu olarak bir form altında belirtmek kimse kişiliğini yitirmek istemiyor. Ve bunun içindir ki plak hergün kuulacak, böyle ve dönecek, durmayacak. Yaşamın pratik gerçekleri kendisiin bilinmesini istemesine rağmen. Ve yaşamın gerçekleri kendi yolunu açıyor. Onlar bugünkü gün var olan zorluklar içerisinde, ve böyle güçleneceklerdir. 

Bu bilgiler ışığında sizin dikkatlerinizi önemli bir konuya çekmek isterim, Geçtiğimiz yıl yaşanan olayları unutmamak gerekir? Aslında dünyadaki bütün basın organlarından, televizyon kanallarından yaşanan gerçekleri dinlemek pek mümkün değildi.

Bugün uluslararası toplum yaşanan gerçekleri artık biliyor. Gerçek saldırganın Gürcistan Yönetimi olduğunu, ölenlerin güney Osetya ve Abhazya vatandaşları olduğunu biliyor.

Bu arada Abhazya'nın son yıllarda yapıcı çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz. Sonuç olarak 50 bin mülteciyi Gal bölgesine kabul ettiler. Bu Abhazya Yönetimi ve halkının iyi niyetli davranışından kaynaklandı. hiç kimse bunun farkına varmadı. Ve bu sorunun çözümünde önemli bir adımdır. Ancak bu tür pozitif sinyal ve adımlar Gürcistan Yönetimi'nin geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu cinayetleri önlemeye yetmedi. Ancak gerçekleri çuvala gizlemek olmaz. bunun içindir ki gerçekler kendi yolunu bulacaktır

Soru: Vladimir Vladimirovich Rusya son zamanlarda Abhazya'ya oldukça aktif biçimde yardım etmektedir. Sadece yaşadığımız son yıl içerisinde rus okulunu yoktan var ederek hazır duruma getirdiniz. Flarmoni Orkestra Konser Salonu'nu çalışır duruma getirdiniz. Son olarakda kadınlarımız mutlu olduğu suhum Doğum Hastanesinin açılışı yapıldı. Ayrıca Devlet Hastanesi'nin onarım çalışmaları sürüyor, Rus ve Abhaz tiyatro binaları, yol onarım çalışmaları. Bütün bunların hepsi Rus yatırımlar ile oluyor. Ancak farklı düzeylerde yapılan toplantılarda bunun yararları ve zararları üzerinde tartışılıyor. Sizin görüş açınız nedir, Abhazya Rusya için ne yapabilir? Abhazya Rusya'ya ne verebilir.?

Vladimir PUTİN - Bgün itibarı ile bu çok olmayabilir. Biz Abhazya'nın bir çok konuda potansiyeli olduğunu biliyor ve anlıyoruz. Potansiyel var. Biz Abhazya'nın boyutlarını biliyoruz, insanlarını biliyoruz, Ancak ben sizlere söylemek isterim ki, Avrupa'da, genel olarak dünya da bulunan devletler içerisinde, Abhazya'ya bundan daha az önem veren, onun topraklarını, ve hatta nüfus sayısını bilen var mı. Bunların sayısı artıyor. Ülke vatandaşı bunları mükemmel bir biçimde, sosyal yararlarını görüyor, güven duygusu içerisinde ve yüksek gelir ile yaşama hissini duuyuyor. Ben Abhazya'nın refahının yüksek düzeye ulaşmasını istiyorum.

Elbette bütün onların - Avrupa'nın küçük ülkelerinin - komşuları ile özel ilişkileri bulunuyor. Bakmak mümkünse - San Marino, Monako ve benzerleri. Avrupa tek başına bir devlet değil. örneğin Monako özel ilişkilerini Fransa ile yürütüyor. Bundan dolayıdır ki Rusya ile Abhazya arasında ki iişkiler geliştirilebilir - bu kesinlikle normal bir durumdur, tamamı ile bütün uluslararası uygulamalara uyum sağlamasıdır.

Abhazya, rusya'nın hangi ekonomik planına uyum sağlayabilir? yüzeysel olarak baktığımızda -  Turizm düşünülebilir.ben geçtiğimiz günlerde Türkiye'de bulundum. Ve biz büyük dostumuz Başbakan ERDOĞAN ve Devlet Başkanı GÜL ile işbirliğimiz hakkında neler yapabileceklerimizi görüştük.biz şimdi bir yıl içerisnde Türkiye'ye 2.5 milyon Rus turist gönderiyoruz. Türkiye - büyük bir ülke, orada bir çok modern otel bulunuyor... Ve Abhazya'ya Rusya'dan 1 milyon turist geldi. Türkiye ile kıyaslama yaparsak Milyon! bugünkü koşullara göre yeterli, uzağa baktığımızda - hafif konuşma, - Gagra'nın onarım çalışmaları bütünü ile bitmedi, diğre yerlerde öyle. Eğer bütün onarım sonuçlanır ise? Eğer güvenlik kesin olarak sağlanırsa, kuşkusuz bizim askeri üslerimizin onarım çaılşmaları bitirildikten sonra ve, en önemlisi sınır? - En önemli sorun. İşte bu sorunların çözümünden sonra turizm de ki giriş sayısında artış sağlanabilir. sizler biliyormusunu ki, ve elbette yüksek teknolojinin bu küçük ülkeye girebileceğini biliyorum..

Ekolojiyi bozmadan, doğal ortama zarar vermeden - ancak bütün bunlar - Abhazya'da ortaya çıkan fosiller bu tür doğal maddelerin olduğu konuusunda inadırıcı özelliklere sahip bulunuyor. Ancak yine de - profesyonelce incelenmesi konusunu tekrarlamak istiyorum. Abhazya Devleti yönetimi bu konuları izlemeli ve kontrol etmelidir. Eğer abhazya devleti yönetimi bu tür - minerallerin işlenmesi -  ekonominin gelişiminde kullanılabileceği konusunda karar verir ise ortak çalışma yapılabilir. Başka alanlarda da ortak sinerjiler yaratılarak tam ve eşit koşullarda işbirliği yaratılabilir.

.......................

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.