RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:38:19 tarihnde eklendi. 667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da görüşmeler sürüyor

VLADİMİR PUTİN "BİZ ABHAZLARI DESTEKLENMESİ GEREKEN KARDEŞ BİR HALK OLARAK GÖRÜYORUZ" DEDİ
Abhazya'da görüşmeler sürüyor 12/08/2009. Rusya iki yıl içerisinde Abhazya'nın ekonomik gelişminde kullanılmak üzere yaklaşık olarak 11 Milyar ruble destek sağlayacaktır. Anlaşma, Rusya Başbakanı Vladimir PUTİN'in Suhum ziyareti sırasında imzalandı. Vladimir PUTİN; Abhazya Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede, "Ana görevimiz - ülkenin bütün ekonomik alanlarda ki gelişmesine yardım etmektir. Ayrıca Moskova, Suhum'a askeri destek vermeye de hazırdır" vurgulamasında bulundu. Abhazya bağımsızlığını kazandıktan sonra bu derecede üst düzey devlet yöneticisi ziyaret etmemişti.

 

Abhazya'nın bağımsızlığını kazanmasından sonra Rusya'dan ilk kez bu derecede üst düzeyde bir heyet tarafından ziyaret ediliyor. Evet,  daha önce ülkenin bağımsızlığı tanınmadığı için böyle bir ziyaret mümkün değildi. Şimdi ise tanınmadan sonra Rusya Başbakanı çalışma ziyaretine geliyor.

İlk Ziyaret - Abhazya - Gürcistan Savaşı sırasında şehit olanların anıtına çelenk bırakmak ile başladı. Burada şehitlerin annesi ve dul eşleri ile görüşmelerde bulunuldu. Suhum sakinlerinin belirttiğine göre Suhum şehri geçtiğimiz yıl boyunca oldukça değişti. Sadece bir kaç gün içinde Abhazya-Gürcistan savaşı sonrasında, tabii ki Rusya'nın yardımı ile bütün modern teknik donanıma sahip olan Suhum Doğum Evi açıldı. Doktorlar PUTİN'e hastaneyi gezdirirken yeni doğmuş olan ikiz bebekleri gösterdiler. çocuklar çok küçük olduğu için eline almak istemeyen PUTİN'e Doktorlar ailenin çocukların isimlerini Vladimir ve Dimitri olarak belirlediğini söylediler.

Abhazya'ya PUTİN'in heyetinde nerede ise hükümetin yarısı bulunuyordu. Rusya önümüzdeki iki yıl içerisinde cumhuriyetin gelişimi için yaklaşık olarak 11 milyar ruble değerinde ciddi bir ekonomik destek verecek. Bu yardım, yeni yollar, okllar ve hastanelerin onarımı için kullanılacak. Ancak ana ödevimiz Abhazya'yı desteklemek değil ekonomisini ayağa kaldırmaktır. Vladimir PUTİN "Abhazya halkı - üstün yetenekli, çalışkan, cesur bir halktır, - Eğer o ambargo altında ve süren savaş ortamında ayakta kaldı ise bütün ekonomisini yeni baştan canlandırabilir. Rusya Abhazya'nın bağımsızlığını tanıdı ve her zamanda bunu sürdürecektir, ekonomik olarak, politik olarak desteğini sürdürcek ve gerekirse - askeri destekde verecektir. Elbette Abhazya halkı bu gerçekler içerisinde çalışmalarını gerçekleştirecektir" dedi.

Vladimir PUTİN "Abhazya'nın Bağımsızlığı -  bir gerçektir. Geçtiğimiz yıldaki konuma geri dönmek mümkün değildir. Gürcistan yetkilileri kendi elleri ile ülkelerini parçaladılar ve saldırgan tavırları sonrasında cumhuriyetlerin bağımsızlıkları tanındı. Ve bu karar doğru idi." dedi.

Gazeteciler "Neden Rusya ve Nikaragua'dan başka kimse bağımsızlıkları tanımadı?" sorusunu yönelttiler.

Vladimir PUTİN "Biz Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tandığımız zaman başka pozisyonları düşünmedik, biz bu biçimde yola çıktık, ve böyle gidecektir.Rusya her alanda böyle davranacaktır. eğer dürüstçe söylemek gerekirse Abhazya'yı Rusya'nın dışında da bir başkasının tanımasına gerek yoktur" dedi. 

Abhazya :Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ekleme yaparak "Bizlerin hızlı olarak tanınması gerekli değil. Önemli olan sorun devlet olarak ekonomik ve siyasi yapımızı hızlı bir biçimde inşa etmemizdir" vurgulamasında bulundu.

Bölgede uluslararası savaş gözlemcilerinin görev yapması konusunda BAGAPŞ ve PUTİN bu olaya karşı olduklarını belirttiler. "eğer istenirse her şey yasal zemin içerisinde olmalıdır" dediler Vladimir PUTİN "Biz burada görev yapan değişik yapıdaki yabancı gözlem güçlerine karşı değiliz - ve BM ve AGİT, Abhazya'da yer de bulunuyor, deniz kenarında güzel bir yer. Ancak bütün gerçeklerin ışığında, Abhazya'nın egemenlik haklarının tanınması ve uluslararası hukuk kurallarına uyulması koşulu ile yapılacak olan anlaşmalar sonucunda bu mümkündür. Lütfen" dedi.

Vladimir PUTİN; bugün sadece Abhazya Devleti Yönetimi ile görüşmelerde bulnumadı; Abhazya Muhalefeti'nin Temsilcileri ile de görüştü. Muhalefet Temsilcileri, yakında burada cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağını belirterek seçim ortamının yapıcı bir süreç içerisinde geçeceğinden emin olduklarını belirttiler. Ve bugünkü durumda olduğu gibi sözün gelimi, yardım istenmesinden memnun olmadıklarını belirttiler.

Vladimir PUTİN "Siz diyorsunuz ki Rusya Abhazya'yı kavrıyor, elinden sürükleyerek götürüyor? Bu böyle değil, Biz Abhazya'yı başı belada olan küçük bir ülke, küçük bir halk, Abhazlar olarak görüyoruz. Bugün için desteklenmesi gereken kardeş bir halk olarak görüyoruz" dedi.

Vladimir PUTİN; Abhazya İhtiyarlar Heyeti ile yaptığı toplantıda; bu desteğin gerekli oduğunu bir kez daha vurguladı. İhtiyarlar Heyeti Başkanı Konstantin OZGAN "Ne ABD Yönetimi, ne NATO üyesi ülkeler, ne de diğer Avrupa ülkeleri bizim topraklarımızın güvenliğinin garantisini veremez - Ve Kuzey Kafkasya'nın, Abhazya Halkının garantisinin yalnız Rusya olduğuna inaniyor ve güveniyoruz" dedi.

Putin "Ve Rusya bu rolü yerine getirdi" açıklamasında bulundu

 

Kaynak:  www.vesti.ru  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.