RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:36:00 tarihnde eklendi. 713 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin Abhazya'da

RUSYA BAŞBAKANI VLADİMİR PUTİN; ABHAZYA'NIN BAŞŞEHRİ SUHUM'U ZİYARET EDİYOR
Putin Abhazya'da 12/08/2009.  "Кавказский узел" iİnter-net sitasinde yayınlanan haberde Rusya Federasyonu Başbakanlığı'nda bulunan bir kaynaktan alınan bilgiye göre Rusya Başbakanı Vladimir Putin 12 Ağuşstos tarihinde Abhazya'ya ziyaret için gidiyor. Rusya Başbakanı'nın ziyaretinde daha önce iki ülke arasında imzalanan sosyal - ekonomik yardım anlaşmaları ile ilgili olarak Abhazya devleti Yöneticileri ile görüşmelerde bulunacak. Putin'in ziyareti sonrasında Abhazya'ya kredi sağlanması için çalışmalar başlatılabilir.

Vladimir PUTİN, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile daha önce yapılan tıoplantı sonrasında Rusya, önceden Abhazya'ya 2 milyar ruble yardımda bulunacağını belirtmişti ancak bunun yarısı olan bir milyar ruble uzun vadeli kredi biçiminde idi. Muhtemelen bugün yapılacak olan toplantıda en çok üzerinde durulacak konuların başında Abhazya'ya verilecek olan kredi tutarının belirlenmesi olacaktır. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA daha önce  "Эхо Москвы" radyosunda yaptğığ söyleşide  Abhazya ve Rusya arasında içerisnde askeri yardımlaşma konularının da bulunduğu 40 adet anlaşma yapıldığını belirmişti.

Vladimir PUTİN Abhazya'ya gelişinde yaptığı açıklamada "Abhazya devlet sınırlarının güçlendirilmesi ve Rus Askeri Üslerinin inşaası için Abhazya'ya 16 milyar ruble göndereceğiz. Bu yıl içerisinde Abhazya'ya bugüne kadar 2.5 milyar ruble gönderdik. Önümüzdeki yıl içerisinde güvenlik sorunun tamamen çözülmesi için yüklü miktarda para göndereceğiz. Abhazya'nın sınırlarının güçlendirilmesi Rusya ile ilişkilerinin güçlendirileceği gibi Gürcistan ile yapacağı görüşmelerde de eşit olarak diyalog sürdürmesini sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.