RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:35:19 tarihnde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşli toplantı sona erdi

ABHAZYA'NIN GAL ŞEHRİ'NDE YAPILAN "BEŞLİ TOPLANTI"NIN ÜÇÜNCÜ TURU SONA ERDİ
Beşli toplantı sona erdi 11/08/2009.Abhazya'nın Gal şehrinde Abhazya - Gürcistan sınırında yaşanabilecek olayların engellenmesi ve gelişen olayların araştırılması amacı ile oluşturulan beşli toplantı bugün gerçekleştirildi. Apsnypress haber ajansı, Abhaz Heyeti Başkanı Abhazya Devlet Başkanlığı Gal Bölgesi Tam Yetkili Sorumlusu Ruslan KİŞMARİYA'dan aldığı bilgiye göre toplantı sırasında 10 sorun hakkında görüşmelerde bulunuldu.

Ruslan KİŞMARİYA "Gürcistan tarafı sürekli olarak Gal Bölgesi'nin Abhazya - Gürcistan sınırında yaşayanların sınır geçişlerinde sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. bizlerde onlara İngur Nehri devlet sınırının kapalı olduğunu ve sadece sınır geçişlerinin ingur nehri üzerinde bulunan ana köprüden gerçekleşebileceğini ve bu geçişlerinde özel izin ile olabileceğini, bunun dışında ki bütün geçişlerin yasa dışı olduğunu belirttik. Biz bir kez daha sınırı izin belgesiz ve yasa dışı yollardan geçmek isteyenleri durduracağımız uyarısında bulunduk." dedi.

Bu konulara ek olarak, Gürcü tarafı Abhazya - Gal ve Gürcistan - Zugdidi bölgelerinde yaşanan olayların incelenmesi için ortak soruşturma ekbinin oluşturulmasını istedi. Abhazya tarafı ol buna kesinlikle karşı çıktı, bunun hiç bir biçimde gerçekleşemeyeceğini belirtti. Ruslan KİŞMARİYA "Biz; Gal Bölgesi topraklarında gelişen olayların Abhazya ve Rusya Temsilcileri tarafından yapılabileceğini belirttik. Gürcistan tarafında - Gürcistan ve Avrupa Birliği. BM Temsilciliği ise Abhazya ve Gürcistan taraflarında ki olayların soruşturulması görevini yapacaktır" dedi.

Abhazya tarafı; bugünkü toplantıda Şubat 2006'da Gal Şehrindeki evinden kaçırılan David SİGUA'nın akıbeti ile ilgili olarak gürcistan tarafına soru sordu. Ruslan KİŞMARİYA "Gürcistan tarafı hemen David SİGUA hakkında hiç bir bilgilerinin olmadığını belirttiler. fakat bizler güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre SİGUA'nın Gürcistan'a ait özel servis elemanları tarafından kaçırıldığını ve Gürcistan topraklarına doğru götürüldüğünü biliyoruz. biz Gürcistan tarafının bu konuda ki bilgileri gizlediğine inanıyoruz. Toplantı yapıcı bir biçimde oldu, ancak sinirli bir ortam olduğu hissi bende uyandı " dedi.

Toplantıya Abhazya delegasyonunda ayrıca Abhazya Devlet Güvenlik Sınır Bölüm Müdürü Zurab MARGANİYA, Gal Eminyet Müdürü Laurens KOGONİYA, Gal Bölgesi Devlet Sınır Güvenlik Müdürü Ruslan GOGUA, Dışişleri Bakanlığı danışmanları Lana AGIRBA ve İrakliy TUJBA'da katıldılar.

Gürcistan Heyeti'ne Gürcistan İçişleri Bakanlığı Analitik - Bilgilendirme Bölüm Müdürü Şota UTİAŞVİLİ başkanlık etti.

Toplantıya BM Genel Sekreterinin Özel temsilcisi Johan VERBEKE başkanlık etti. Gürcistan'da ki AB Polis Gücü Başkanı Hans Jörg HABER, Rusya adına Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Vasiliy CORCİMARİ ve Rusya Federal Servisi Abhazya sınırı başkanı oleg FROLOV'da toplantıda bulundular. "Beşli toplantı"nın dördüncü buluşması 8 eylül'de yapılacaktır.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.