RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:34:31 tarihnde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Bölgesi'nde provokasyon

GÜRCİSTAN; ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİ İLE İLGİLİ PROVOKASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR
Gal Bölgesi'nde provokasyon 10/08/2009. Abhazya Devlet başkanlığı Gal Bölgesi Tam Yetkili Sorumlusu Ruslan KİŞMARİYA "Gürcistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Paata DAVİDİYA tarafından yapılan 'Gal bölgesinde görev yapan Abhaz askerleri ile Rus Sınır muhafızları arasında çatışma yaşandı' biçiminde yapılan açıklamanın gerçekler ile hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu açıklama provokasyon niteliği taşmaktadır" dedi.

Gürcistan Parlametosu Başkan Yardımcısı Paata DAVİDİYA; Gürcistan Parlamentosu'nun Pazartesi günü yapılan olağanüstü toplantısında "Abhazya'nın Gal Bölgesinde görev yapan Abhaz Resmi Görevlileri ile Rus sınır Muhafızları arasında silahlı çatışma yaşanmıştır (Gürcü nüfusunun yoğun olduğu bölgede). Taraflar Grücistan sınırı bölgesinde yaşayan gürcü nüfusunun kontrolünün daha çok kim tarafından yapılması konusunda anlaşamıyorlar. Sergey BAGAPŞ bu konu ile ilgili olarak Gal Bölgesi'ne gitmeyi planlıyor" açıklamasında bulundu.

Ruslan KİŞMARİYA; Apsnypress Haber ajansına verdiği bilgide "Gal bölgesi sınırında görev yapan Abhaz ve Rus Sınır Görevlileri arasında herhangi bir silahlı çatışma olayı yaşanmamıştır ve duyulmamıştır. Bölgede yaşam sakin bir biçimde sürmektedir, devlet sınırında görev yapanlar bölge yaşayanlarının giriş çıkışlarını düzenli bir biçimde denetlemektedirler. Gürcistan Parlamento Başkan Yardımcısı'nın Abhazya Devlet Başkanı Gal Bölgesini ziyaret edecek türündeki açıklaması da şaşırtıcıdır. Bütün yapılan bu türden açıklamalar Gal bölgesinde ki düzeni bozmak amacını taşımaktadır" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.