RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2011, Perşembe 20:42:19 tarihnde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Carımov Antalya'da

Adige Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Carımov Antalya'da
Aslan Carımov Antalya'da Rusya Federasyonu Adigey Cumhuriyeti İlk Devlet Başkanı Sn. Aslan CARİMOV, Adige Cumhuriyetinin Abhazya’ya olan desteğinin tartışmasız sürdüğünü ve süreceğini belirtti.

10/06/07 Tarihinde Antalya Kafkas Derneğinin düzenlemiş olduğu yıllık geleneksel kır gezisinde  eşi ile birlikte onur konuğu olan Sn. Aslan Carimov yapmış olduğu konuşmada Antalya’da ve Türkiye de yaşayan Kuzey Kafkasyalı kardeşlerine sevgi ve selamlarını iletti.

Ayrıca http://www.abhazyam.com/ site sorumlusu Fatih ATAN’ nın Adige Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin son durumu hakkında yöneltmiş olduğu soruya vermiş olduğu yanıtta “İki ülke arasında ki ilişkilerin Abhazya-Gürcistan savaşı sırasında destek anlamında ciddi boyutlarda sürdüğünü. Abhazya’nın eski Devlet Başkanı V. Ardzınba’nın dostu olduğunu ve tüm görevi sırasında ve şimdi de istişarelerinin sürdüğünü belirtti.”

 “Abhazya Devlet Başkanı Sn. Sergey BAGAPŞ ile de ilişkilerinin çok iyi olduğunu iki devlet arasında var olan iyi ilişkilerin ve Abhazya’ya olan desteklerinin bugünde sürdüğünü belirtti.”

Kendisinin de Sn. Bagapş’ın davetlisi olarak yakında Abhazya’ya gideceğini belirterek Türkiye de yaşayan Tüm Abhaz Toplumuna selamlarını ve iyi dileklerini iletti.

Ayrıca Sn. Aslan Carimov’ un eşi de Abhazya-Gürcistan Savaşında ilk şehidin adige olduğunu söyleyerek iki halk arasındaki kardeşliğin ne derece önemli olduğunu belirtti.

Karşılıklı görüşme ve tanışmaların ardından mahalli oyunlar oynanarak şenlik sona erdi.


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.