RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:12:49 tarihnde eklendi. 1552 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev Vladikafkas'ta

DİMİTRİ MEDVEDEV "RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEKTİR" DEDİ
Medvedev Vladikafkas'ta 08/08/2009. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; Vladikafkas'da Güney Osetya Vatandaşları ile yaptığı görüşmede "Rusya, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımaktan asla vazgeçmeyecektir. Bu konuda hiçbir biçimde geriye dönüş olmayacaktır. Biz kendi seçimimizi yaptık. O geçtiğimiz yıl Ağustos ayında gerçekleşti. Şimdi sadece ileri" açıklamasında bulundu.

 

ITAR-TASS Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Dimitri MEDVEDEV "Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıma kararın almak Rusya için, Devlet Başkanı olarak, benim için sıradan bir adım değildir. Uluslararası organizasyonlarda bulunan bazı ortaklarımız, bizi değişik yollardan kararımızı geri almamız için şimdiye kadar neden hayal  kuruyorlar, bu tür kararlar bir kez ve sonuna kadar alınır. Rusya, Güney Osetya halkını Gürcistan'ın saldırganlığına karşı koruyacaktır. Güney Osetya'nın daha nerede olduğunu bilmeyen yabancı uzmanların bazı değerlendirmeleri karşısında bu cumhuriyetin sivil vatandaşlarının değerlendirmeleri daha önemlidir" dedi.

Dimitri MEDVEDEV Güney Osetya'da görev yapan askeri personele Tsinval Halkına yapmış oldukları çalışömalardan dolayı yapılan ödüllendirme töreninde "Her zaman için farklı değerlendirmeler olacaktır. Bazı yabancı uzmanların değerlendirmelerinden once sizin değerlendirmelerinizin bizim için en önde olduğunu gizlemek istemiyorum, güney Osetya'nın harita üzerinde nerede olduğunu bilmeyen ve  tüm yaşamlarını Sovyetler Birliği ile Rusya'ya göre değerlendirmişler ancak burada yaşam nasıl kurulmuş, halıkımz nasıl yaşamış ve yaşıyorlar bilemediler" dedi.

92 Yaşında Emekli Profesör Dimitri HAREBOV "Gürcistan'ın saldırganlığı karşısında bizi savunduğunuz için size teşekkür ediyoruz, evim iki saat içerisnde yandı, geçen iki saat içerisinde her yer yandı ve kan içerisinde kaldı.Bu süre içerisnde yaşamı içerisnde yazmış olduğum eserlerimde yandı." açıklamasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV "Önemli olan yaşamdır. Yazılar her zaman yanmaz diyorlar. Ancak önemli olan sizin burada olmanız, sizin yaşamanız ve sizin yaşanan trajik olayların şahidi olarak yaşam içerisnde olmanızdır" dedi.

Dimitri HAREBOV "Yüzlerce yıl boyunca Gürcü faşistleri Güney Osetya'lılara baskı uyguladılar. 1920'de taş üstünde taş bırakmadılar, son yirmi yıl içerisinde öldürdüler ve ateş ettiler, ve son dönemde halkımızı yok etmeye kalktılar. Bu zor zamanımızda siz, PUTİN ile birlikte ve Rus halkı olarak bizleri kurtarma cesaretini gösterdiniz" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.