RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2011, Çarşamba 09:00:09 tarihnde eklendi. 696 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eski milletvekillerinden uyarı

ABHAZYA ESKİ MİLLETVEKİLLERİ "ÖZELLEŞTİRME YASASI'NIN OLUŞTURACAĞI TEHLİKE KONUSUNDA HALKI UYARDI"!
Eski milletvekillerinden uyarı 27/07/2009. Abhazya Cumhuriyeti’nin bir önceki parlamentosunda görev yapan bir gurup eski milletvekili IV. Meclis üyelerine açık mektup gönderdiler. Mektubu yazma nedenleri olarak “Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nun 05 Temmuz 2009 tarihinde tek bir toplantı yapılarak kabul edilen ‘Belediye ve Kamu Malları ve arazilerinin özelleştirilmesi’ kanunu hakkındaki görüşlerini açıklamak” olduğunu belirttiler. Mektup bugün “Ahatsa” Sivil Toplum Kuruluşunun ofisinde yapılan toplantı ile gazetecilere açıklandı. Toplantıya eski milletvekilleri Timur AÇUGBA, Ruslan HARABUA, Vladimir ZANTARİYA, Gennadi ALAMİYA, Vladimir AŞHATSAVA katıldılar.

Mektup açıklamasında – Belgelerin içeriğini okuduğumuzda Abhazya Parlamentosunun meşum bir hata yapmış olacağını gördük, Abhazya Devleti ve halkına onarılmaz bir zarar vereciğine inandık, böyle bir kanunun kabul edilmesi, her türlü genç, uluslararası ekonomik kriz döneminden geçen bir dünya sürecinde ve gelişmekte olan bir geçiş sürecinden geçen ülkede, ekonomik, demografik ve politik sonuçlara yol açacaktır.

Eğer yasa projesi kabul edilir ise – “Hazine arazilerinin ve belediye mülklerinin özelleştirilmesi”, mülkler ile arazilerinde birlikte satılabileceğini gösteriyor, bu kesin olarak arazilerin  yabancılara, hatta düşmanımız olan Gürcistan vatandaşlarına da satılabileceğini ortaya çıkarıyor.

Gürcistan, buna göre Abhazya’da gayrı-menkul ve arazilerin satılması ile ilgili kanunun çıkarılmasını bekliyor ve bunun için oluşturduğu fon içerisinde para biriktiriyor, kanun yaşama geçtikten sonra bir kaç ay içerisinde Abhazya’nın gerçek sahibi yabancı ülke vatandaşları olabilir, ülke nüfusunun iki katına çıkmasına yol açabilir, vb.Abhazya’nın demografik yapısının değişmnesini sağlayacaktır.

Bu yasa projesi – Abhazya devletinin ulusal çıkarlarına, anayasaya ve abhaz halkına karşı bir karakter taşımaktadır. Sorular prensibine verilecek olan yanıtlar bizi endişeye düşürüyor: Bugün. devlet mallarının genel olarak özeleştirilmesine yabancılarında katılması ile Abhazya’nın bağımsızlığına olan etkisi ne olabilir? Neden Abhazya Parlamentosu sömürge  çağlarında yaşanan sıcak olayları incelemiyor, o zamanlar yurtları içerisinde ki verimli topraklarından mahrum edilmişlerdi, ulusal devlet ve etnik üstünlüklerinden mahrum edilmişerdi? Bugün yabancı sermaye ile rekabet sağlayabilecek herhangi bir Abhaz iş adamı gösterebilir miyiz? Bu kanunun kabul edilmesi ile  bizim iş adamlarımızı uluslar arası kapitalizm tarafından “yutulmak” veyahut “yutulmamak mı” bekliyor?

Eski milletvekilleri kanunun toplum tarafından geniş bir biçimde tartışılmaya açılmasını istiyor.

Abhazya Parlamentosu’na yazılan açık mektubu; Taymuraz AÇUGBA, Vadim SMIR, Tali DJOPUA, Ruslan HARABUA, Marina BARTSIZ, Vladimir ZANTARİYA, Kesou HAGBA, Aslan BARTSIZ, Gennaddiy NİKİTÇENKO, Pavel ADZINBA, Genaddiy ALAMİYA, Vladimir AŞHATSAVA, Vianor GVARAMİYA, Tsiza GUMBA imzaladılar (açık mektuba imza toplanması sürüyor)

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.