RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Mayıs 2011, Salı 21:50:24 tarihnde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal'deki toplantılar sona erdi

ABHAZYA-GÜRCİSTAN-RUSYA-AB-BM ARASINDA'Kİ BEŞ'Lİ TOPLANTI GAL'DE YAPILDI
Gal'deki toplantılar sona erdi 14/07/2009. 01 Temmuz’da Cenevre’de yapılan toplantı da alınan bölgede oluşabilecek olayların önlenmesi ve soruşturulması amacı ile Gal’de bulunan Eski BM Barış Gücü Ofisi’nde beşli toplantı yapıldı.

Abhazya Heyeti’nde Devlet Başkanı Gal Bölge Temsilcisi Ruslan KİŞMARİYA (Heyet Başkanı); Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Garri KUPALBA bulundu.

Gürcistan Heyeti’nde Gürcistan İçişleri Bakanlığı Analitik ve Bilgilendirme Bölüm Kumandanı Şota UTİAŞVİLİ (Heyet Başkanı); Geriye Dönüş Bakanlığı Danışmanı David RAKVİAŞVİLİ; İçişleri Bakan Yardımcısı Tengiz GUNAVA bulundu.

Rusya Federasyonu Heyeti’nde Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Baş Danışmanı Vasiliy KORÇİMAR; Rusya Federasyonu Abhazya Büyük Elçi Yardımcısı Vladimir BOGOLYUBOV; Rusya Federasyonu FSB abhazya sınır Koruma Birlikleri Komutanı Yuriy ZVİRIK bulundu.

Toplantı’nın başkanlığını BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi Johan VERBEKE yaptı, kendisine politik danışmanları Haili MAMO ve Atanas BALTOV eşlik etti. AB adına’da AB’nin Gürcistan Komisyonu Başkanı Hans İyorg HABER bulundu.

Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA; toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Bugün beşli mekanizmanın çalışması için danışma toplantısı yapıldı. Bunun dışında hiçbir konu hakkında görüşme olmadı. Bir sonraki çalışma beşli mekanizmanın çalışmasında var olan sorunların görüşülmesi amacı ile 28 Temmuz’da Gal’de toplanılacaktır. Beşli mekanizma görüşmeleri iki haftada bir salı günleri yapılacaktır. Görüşmeler, Abhazya’da görev yapan BM Barış Gücü görevini bırakmış olmasına rağmen Gal’de bulunan BM Barış Gücü Ofisinde görüşmeler BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Johan VERBEKE’nin başkanlığında yapılacaktır.” dedi.

Gürcistan tarafı görüşmelerin periyodik aralıklar ile Gal ile Zugdidi şehirlerinde yapılmasını önerdi, ancak Abhazya tarafı bu teklifi kabul etmedi. Taraflar gelecekte yapılacak olan toplantıya  4-6 arasında kişi ile katılacaklar. Abhazya  heyeti’nin Başkanlığını Devlet Başkanı Gal Bölge Özel Temsilcisi Ruslan Kişmariya; Gürcistan Heyeti Başkanlığı’na da Gürcistan İçişleri Bakanlığı Analitik ve Bilgilendirme Bölüm Kumandanı Şota UTİAŞVİLİ’nin başkanlık edeceği belirtildi.

Maksim GVİNDJİYA “Eğer, bir sonraki toplantıda katılımcılarda sorun çıkmazsa Abhazya-Gürcistan sınırında oluşabilecek sorunların görüşmesine başlanabilir” hatırlatmasında bulundu.

Abhazya tarafı, taraflar arasında yapılan görüşmelerin yapıcı olduğunu belirtti ve kurulacak olan mekanizma çalışmaya başlarsa sınır bölgelerinde var olan sorunlar ve hava sahalarının ihlal edilmesi ile ilgili sorunların çözümü gündeme gelecektir vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.